DOAR DOUĂ VACCINURI PENTRU PREVENțIA CANCERULUI DE COL UTERIN

Distribuie pe:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de descopera.ro, recomandă, mai nou, efectuarea a două injecții, nu trei, cum prevedeau regulamentele anterioare, cu vaccin anti-HPV (human papillomavirus), în cazul fetelor cu vârsta între 9 și 13 ani, pentru lupta împotriva cancerului de col uterin.

OMS, care și-a prezentat noile recomandări în cadrul Congresului mondial de luptă contra cancerului, desfășurat la Melbourne, consideră că două vaccinuri sunt la fel de eficiente ca și trei vaccinuri.

„Combinarea instrumentelor mai eficiente și mai accesibile pentru prevenirea și tratarea cancerului de col uterin va contribui la scăderea costurilor serviciilor de sănătate, mai ales în cazul țărilor cu venituri scăzute.

De asemenea, testarea, începând cu vârsta de 18 ani, privind infecțiile cu papillomavirus, responsabile de 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, se poate face la fiecare cinci ani în caz de rezultate negative, spre deosebire de la fiecare doi ani, cum se întâmplă acum în numeroase țări", precizează OMS.

Primul vaccin contra HPV a fost lansat pe piață în martie 2006.

Lasă un comentariu