Luni vom cere un vot Parlamentului pentru noul Cabinet

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a precizat, vineri, înaintea ședinței coaliției de guvernare, că luni va cere un vot Parlamentului pentru noua structură guvernamentală.

„Pregătim proiectele de acțiuni guvernamentale pentru care vom cere un nou vot Parlamentului, pentru noua structură, luni. Azi este important un singur lucru - care sunt acțiunile prioritate pe care dorim să le promovăm în 2015-2016 la nivel guvernamental și la nivel parlamentar. Asta cred că este de interes public și astăzi trebuie să stabilim în coaliția de guvernare, împreună cu colegii mei de la UNPR, PC, PLR, pentru ce și care sunt prioritățile noastre de guvernare și parlamentare 2015-2016", a precizat Ponta.

Întrebat dacă în cadrul coaliției se va discuta și despre împărțirea ministerelor, premierul a replicat: „Azi nu''.

De asemenea, întrebat despre mesajele pe care social-democrații le transmit prin intermediul comunicatelor de presă cu privire la necesitatea separării funcției politice de cea administrativă în PSD și dacă se simte vizat, Ponta a răspuns că datoria sa este de a prezenta Parlamentului săptămâna viitoare bugetul.

„Eu simt că am o datorie față de toți cetățenii României. Să prezint săptămâna viitoare în fața Parlamentului în primul rând ce ce întâmplă cu salariile, pensiile, investițiile, funcționarea instituțiilor statului, deci bugetul României. Aceasta cred că este obligația mea față de cetățenii României și, de asemenea, de a prezenta acțiunile prioritate ale Guvernului și ale coaliției pentru perioada 2015-2016'', a spus Victor Ponta. 

Lasă un comentariu