JEFUIREA BOGĂȚIILOR NATURALE ALE POPORULUI ROMÂN, REDEVENțELE ȘI AMESTECUL INTERESAT AL F.M.I., BĂNCII MONDIALE ȘI COMISIEI EUROPENE (I)

Distribuie pe:

Proiectul Bugetului de Stat și proiectul Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul 2015 trebuiau, legal, să fie depuse de către Guvernul Ponta III la Parlament până la data de 15 octombrie 2014. Guvernanții au sfidat, din nou, prevederile legale și cele două proiecte nu au ajuns la Parlament nici de Moș Niculae. De ce? Pentru că încă nu au fost acceptate și vizate pentru neschimbare în Parlament de către experții internaționali de la F.M.I., Banca Mondială și Comisia Europeană, cei trimiși la București de către stăpânii străini ai României! Dintre țările din Uniunea Europeană (U.E.) numai pentru România a fost stabilit și acceptat de către Parlament, Președinte și Guvernele României statutul de colonie. În niciuna dintre țările Uniunii Europene proiectele de Bugete naționale nu sunt discutate și aprobate de către F.M.I., Banca Mondială și Comisia Europeană, inclusiv cheltuielile pentru Armată.

Experții internaționali de la  F.M.I., Banca Mondială și Comisia Europeană s-au înțeles cu conducătorii alogeni ai României ca proiectele de Bugete de Stat pentru anul 2015 să fie discutate și aprobate numai în ultima jumătate a lunii decembrie a.c. pentru ca Poporul Român să nu afle adevărul și să nu le strice socotelile cu ocazia alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014. Despre democrația capitalistă Mark Twain scria: „Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm."

Mai ales în toamna acestui an, inclusiv în timpul campaniei electorale, candidații Victor Viorel Ponta și Klaus Werner Iohannis și sateliții lor nu au avut voie să vorbească despre jefuirea de către străini a bogățiilor naturale ale Poporului Român și despre cele mai mici redevențe din lume încasate la Bugetul Statului Român. Candidații partidelor politice parlamentare au avut voie să vorbească degeaba despre presupusul ofițer acoperit sau descoperit care a fost înscris în campania pentru alegerea Președintelui României.

Despre redevențe au început unele discuții de suprafață, în mass-media, în prima decadă a lunii decembrie 2014.

Când a fost numit premier, Victor Viorel Ponta a promis că va acționa rapid pentru creșterea redevențelor încasate la Bugetul de Stat de la statele și firmele străine care jefuiesc bogățiile naturale ale Poporului Român. Promisiunile, din anii 2012 și 2013, au fost uitate și redevențele au rămas nemodificate! Acum, același premier Ponta le spune românilor că nu pot fi modificate, mărite, redevențele nici pentru anul 2015, deoarece a promis investitorilor străini  că anul viitor nu vor fi majorate taxele, iar redevența este o taxă. În plus, premierul Ponta a precizat că nu pot fi modificate redevențele în anul 2015 deoarece nu au fost pregătiți și înștiințați la timp investitorii străini. În plus, le-ar crea acestora probleme de predictibilitate. Dar, de doi ani de ce nu au făcut-o?

În ajutorul premierului Ponta a sărit și Președintele României, Traian Băsescu, care în ultimele două săptămâni ale mandatului său a declarat public că nu pot fi modificate redevențele de către Statul Român, deoarece nu au fost întrebate și nu și-au dat acordul cele 44 de firme străine care exploatează țițeiul și gazul metan din proprietatea Poporului Român. Proprietarul trebuie să ceară aprobarea hoților!

Președintele și premierul României le-au spus românilor că nu proprietarul bogățiilor naturale, Poporul Român, stabilește cine și în ce condiții le exploatează, ci decizia aparține asasinilor economici și asasinilor politici internaționali cu care s-au încheiat contracte cu clauze secrete.

Conducătorii actuali și vremelnici ai României, liderii partidelor politice parlamentare și manipulatorii de opinie ascund Poporului Român următoarele adevăruri:

- Privatizarea PETROM a fost convenită cu creditorii internaționali de către Regimul Constantinescu-Ciorbea-Vasile-Isărescu. Negociator-șef din partea Guvernului României a fost ministrul Transporturilor, Traian Băsescu în programul PSAL 2. De ce el? A fost o întâmplare? Timpul a confirmat că totul a fost programat împotriva Poporului Român!

- Privatizarea S.N.P. PETROM S.A. a făcut-o Regimul Iliescu-Năstase și a fost votată în Parlament Legea nr.555/2004 de către toți reprezentanții P.D.S.R., P.N.L., P.D., P.C., U.D.M.R. și deputații minorităților etnice. Singurul partid care a votat împotriva privatizării, jefuirii, PETROM, a fost Partidul România Mare (P.R.M.).

- De fapt, nu a fost o privatizare, ci o etatizare. Firma PETROM a Statului Român a fost vândută la Statul austriac, la O.M.V., pentru suma de 669 milioane euro, mai mică decât profitul firmei românești pe un an!

- PETROM a fost vândută la mai puțin de 1% din valoarea de piață a societății. Instituțiile române implicate în privatizarea PETROM nu dețin documentele utilizate la stabilirea valorii firmei pentru vânzare!? Patrimoniul S.N.P. PETROM S.A., în anul 2002, cuprindea: 306 zăcăminte de petrol și gaze asociate; 1.450 puțuri de gaz productiv; 13.856 puțuri de țiței productiv, cu o producție zilnică de 220.000 barili țiței; 771 instalații de colectare, depozitare, tratare și separare: două instalații de gaz-etanizare; o instalație G.P.L.; 15.000 de km de rețea de transport țiței și gaz; instalații de foraj marin, conducte și platforme; două platforme maritime - Prometeu și Atlas; complexele petrochimice și de rafinare Arpechim și Petrobrazi; uzina de îngrășăminte chimice Doljchim; 145 de depozite petroliere și 690 stații de vânzare cu amănuntul din care 200 au fost modernizate; 320 autocisterne; 401 autotractoare; 350 semi-remorci; 464 autocisterne G.P.L.; 5 camioane G.P.L.; puțurile de exploatare și contractele de forare din Kazakstan; 35 stații de vânzare cu amănuntul în străinătate.

va urma

Lasă un comentariu