Anul viitor, SE ÎNFIINȚEAZĂ AGENȚIA PENTRU ADMINISTRAREA BUNURILOR SECHESTRATE!

Distribuie pe:

Ministerul Justiției (MJ) anunță, printr-un comunicat de presă, că va înființa Agenția pentru administrarea bunurilor sechestrate în cadrul procesual-penal, noua instituție urmând să devină operațională până la sfârșitul lunii martie 2015 și să aibă 30 de posturi.

Memorandumul pentru înființarea acestei instituții (foarte necesare, în condițiile în care instanțele decid confiscarea masivă de bunuri de la inculpații condamnați pentru corupție) a fost adoptat de Guvern, în ședința de miercuri, 10 decembrie 2014.

Rolul noii structuri, care va funcționa în subordinea Ministerului Justiției, va fi acela de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale, activitate care, în prezent, este realizată de mai multe instituții, ceea ce creează dificultăți în gestionarea și, ulterior, în valorificarea acestora. De asemenea, noua structură va avea un rol de coordonare și decizie în activitatea de valorificare a bunurilor confiscate, în cooperare cu ANAF.

„Ori de câte ori am avut ocazia, am susținut că un factor esențial pentru pedepsirea celor care au încălcat legea, dar și pentru descurajarea producerii de noi infracțiuni este recuperarea prejudiciilor, pentru că nimeni nu comite o infracțiune dacă știe că nu se poate alege cu un câștig material. Înființarea acestei structuri în cadrul MJ va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect și eficient administrate, astfel încât, în final, să avem un grad cât mai ridicat de valorificare a acestora și, implicit, să alimentăm bugetul de stat cu sume cât mai mari de bani", precizează Ministerul Justiției.

Lasă un comentariu