FESTIVAL DE COLINDE ediția a III-a

Distribuie pe:

Cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Crăciunului Școala Gimnazială Crăiești, din com. Crăiești, jud. Mureș, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Crăiești organizează FESTIVALUL „COLINDE, COLINDE!", ediția a III-a.

Evenimentul va avea loc în data de 14.XII.2014, ora 14:00 la Biserica Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" din Crăiești.

Toți iubitorii de colinde sunt invitați să participe. Intrarea este liberă.

Vor participa următoarele grupuri de colindători:

1. Școala Gimnazială Crăiești

2. Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai" Râciu

3. Școala Gimnazială Pogăceaua

4. Școala Gimnazială Șincai

5. Școala Gimnazială Fărăgău

6. Grupul de colindători „Tinerii Crai" din Crăiești

7. Solista Ana Lar cu grupul de colindători, din com. Milaș, jud Bistrița-Năsăud

8. Corul mixt al Bisericii Ortodoxe „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" din Crăiești.

Evenimentul este suținut de sponsorii: S.C. OPREA AVI-COM S.R.L. CRĂIEȘTI, S.C. BENUTI S.R.L. CRĂIEȘTI și familia Porav Ioan și Maria oferind daruri colindătorilor.

Tradițiile și obiceiurile românești reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat și transmis. Copiii așteaptă cu nerăbdare Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului. Cea mai frumoasă și mai iubită de cei mici și cei mari, săraci sau bogați este sărbătoarea Crăciunului.

Sărbătorile de Crăciun sunt minunate mai ales unde se respectă tradițiile străvechi.

La inițiativa d-nei dir.prof. Găurean Diana de la Școala Gimnazială Crăiești în colaborare cu pr. paroh Găurean Leonida, de la Biserica Ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" din Crăiești, în parteneriat cu școlile vecine: Fărăgău, Rîciu, Pogăceaua, Șincai, doresc să promoveze valorile creștine, prin interpretare de colinde, contribuind astfel la educarea copiilor pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor zonale de Crăciun. Anul acesta aduce în plus bucuria de a forma și grupul tinerilor colindători din satul Crăiești - grup format din elevii de liceu și studenți. Cetele de colindători vor purta costume tradiționale românești.

Grupul de Colindători al Școlii Gimnaziale Crăiești

Lasă un comentariu