ÎN ZECE ANI DE ACTIVITATE, DIICOT A CONFISCAT BUNURI ÎN VALOARE DE PESTE CINCI MILIARDE DE LEI!

Distribuie pe:

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism (DIICOT), înființată în anul 2004, în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere, și-a prezentat bilanțul după zece ani de activitate.

Astfel, dintr-un comunicat de presă al instituției, aflăm că, de la înființare, DIICOT a soluționat peste 64.500 de cauze, dintre care aproximativ 10.000 cu rechizitoriu, iar 93 de cauze au fost soluționate prin acord de recunoaștere a vinovăției.

De asemenea, 30.831 de persoane au fost trimise în judecată, din care 14.783 în stare de arest preventiv. Valoarea măsurilor asiguratorii (confiscări) este de 5.205.937.914 de lei.

În cei zece ani, DIICOT a confiscat 3,5 tone de heroină și cocaină, 5 tone de canabis, 500.000 de bucăți de droguri sintetice (comprimate ecstasy, LSD și altele) și 4 tone de precursori (substanțe utilizate frecvent la fabricarea drogurilor). Pentru destructurarea grupurilor infracționale organizate transfrontaliere, procurorii DIICOT au colaborat cu autorități din 55 de state.

DIICOT, unica structură a Ministerului Public specializată în combaterea și investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism, și-a aniversat cei zece ani de activitate înmânând plachete partenerilor și diplome procurorilor care lucrează în cadrul instituției de la înființarea acesteia.

Lasă un comentariu