SLUJBĂ DE POMENIRE

Distribuie pe:

Cu prilejul celor 8 ani de la trecerea la cele veșnice (2006) a lui Radu Ceontea primul președinte al Vetrei Românești, apoi al PUNR, la Biserica de Piatră din Târgu-Mureș, unde își doarme somnul de veci, a fost săvârșită o slujbă de pomenire.

Comemorarea a fost organizată de conducerea Uniunii Naționale Vatra Românească, al cărei prim președinte a fost cel comemorat, cu sprijinul ziarului „Cuvântul liber".

Slujba de pomenire a fost săvârșită de către preotul doctor Nicolae Gheorghe Șincan și preotul Flaviu Șincan de la Biserica cu hramul „Sfântu Gheorghe" din Târgu-Mureș, la care au luat parte românii mureșeni care i-au fost alături, ani de-a rândul, celui trecut la cele veșnice. Ei au adus un pios omagiu luptătorului neînfricat pentru românism, patriotului care a fost mereu pe baricadele luptei pentru adevăr. El a fost și un senator cu o voce puternică în Senatul României și un model de român care trebuie urmat.

După încheierea slujbei de pomenire au luat cuvântul Lazăr Lădariu, fost parlamentar și vicepreședinte al PUNR, redactor-șef al cotidianului „Cuvântul liber", care, cunoscând personalitatea celui comemorat, spunea: „Dezamăgit, trădat de cei care au dat tonul dezmembrărilor săritoare din alte zări politice, Radu Ceontea s-a retras în cochilia singurătății." La rândul său, președintele Uniunii Naționale Vatra Românească, inginerul Florin Oproiescu, remarca: „Păcat că ceea ce i-am spus lui Radu Ceontea, în anul 1990, s-a adeverit. Măi, Radule, nu numai cu ungurii o să avem probleme noi, cu ai noștri o să avem probleme. Și s-a adeverit."

În final, poetul Mircea Dorin Istrate a citit din creația proprie poezia dedicată lui Radu Centea intitulată „La mormântul lui Radu Ceontea."

Și, pentru că ne aflăm în preajma marii sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Crăciunul, cei prezenți au dat glas colindei „O, ce veste minunată!".

Lasă un comentariu