Apartament distrus de suflul unei explozii în cartierul Mureșeni din Târgu-Mureș! Un locatar, reținut pentru branșare ilegală!

Distribuie pe:

Tragedie în cartierul Mureșeni! Un copil de zece ani și o femeie au fost răniți, sâmbătă dimineața, în urma unei explozii care a distrus aproape în întregime un apartament de la ultimul etaj al unui bloc din cartierul târgumureșean. Cei doi răniți au fost preluați de echipajele medicale, alături de doi vecini, care au suferit atacuri de panică. Conform spusele polițiștilor, vinovatul este unul dintre locatari care s-a branșat ilegal la rețeaua de gaz.

Victimele au scăpat „ușor"

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, Mihai Gagyi, a declarat că explozia s-a produs la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Cisnădiei, din cartierul Mureșeni din Târgu-Mureș, sâmbătă, cu puțin înainte de ora 9.00. „Din apartamentul unde a avut loc explozia sunt două victime, un băiețel sub zece ani, și o femeie. Băiețelul a fost scos pe targă, femeia a ieșit pe picioarele ei. Ambii prezintă arsuri la față și membre, sunt în stare stabilă. Au fost preluați de echipajele medicale pentru a fi transportați la spital, alături de alte două persoane din bloc, care au suferit atacuri de panică", a declarat Gagyi. Pentru ca toată lumea să fie în siguranță, locatarii blocului au fost evacuați din apartamentele lor, locuința unde s-a produs explozia, a cărei cauză este în curs de stabilire, a fost distrusă aproape în totalitate .Conform spuselor coordonatorului SMURD Mureș, medicul Cristian Boeriu, nepotul și bunica au fost răniți destul de grav, având arsuri serioase pe mâini și față, dar viața lor nu mai este în pericol, ambii fiind în stare stabilă „Băiețelul a suferit arsuri la nivelul capului de gradele I și II și la membrele superioare pe suprafață mică, de gradul I, pe mici porțiuni. Femeia prezintă arsuri tot la nivelul capului și al mâinilor, mai grave, de gradul III, de la încheietura mâinii în jos, deci mâinile și podul palmei, posibil și arsuri ale căilor aeriene", a spus Boeriu.

Locatar, reținut pentru producerea accidentului

Unul dintre locatarii blocului a fost reținut duminică de polițiști, pentru 24 de ore, fiind suspectat că ar fi provocat explozia în urma instalării unei rețele de gaz artizanale. Dacă se va dovedi că branșarea ilegală la rețeaua E-On Gaz a dus la rănirea celor două persoane și la distrugerile din bloc, suspectul va plăti scump, riscând chiar și închisoarea.

„În urma activităților de cercetare la fața locului, a fost identificat un bărbat de 47 de ani, care locuia în blocul afectat de explozie și care s-a branșat în mod ilegal la vechea instalație de gaz dezafectată de E-On Gaz, rupând sigiliul aplicat. În urma acțiunii de sustragere de gaz metan, săvârșită de bărbatul în cauză, gazul metan s-a propagat spre apartamentul unde a avut loc explozia, pe fondul unor lucrări făcute în mod defectuos de proprietarii acelui apartament și s-a produs explozia", spun reprezentanții Poliției Mureș.

Autoritățile locale, alături de locuitorii blocului din Mureșeni

Primarul dr. Dorin Florea a ajuns sâmbătă la locația producerii deflagrației pentru a se asigura că toată lumea afectată are unde să locuiască până la rezolvarea situației create. În plus, Primăria se va ocupa de curățenie, remedierea defecțiunilor provocate și găsirea unui adăpost pentru persoanele în nevoie. 

Lasă un comentariu