Întrebare pentru conducerea superioară a UDMR: De ce iese doar din Guvernul Ponta Și nu pleacă Și din fruntea Uniunii?

Distribuie pe:

În cunoștință de cauză, întrebarea formulată în titlul articolului este absolut justificată. Iată, faptele care confirmă legitimitatea întrebării.

Cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale, din luna noiembrie, am găsit în cutia de scrisori a apartamentului nostru, care se află într-un bloc din Târgu-Mureș, un manifest propagandistic, care a fost aruncat, probabil, de activiștii UDMR și pe care îl voi anexa acestui articol. Știu de la mulți prieteni și cunoștințe ale mele din Târgu-Mureș că Béla Markó și Hunor Kelemen au bătut și la ușa lor cu acest manifest pentru ca marea masă a alegătorilor de naționalitate maghiară să ia la cunoștință mesajul conducerii superioare a UDMR, care are o importanță decisivă, și anume că: „UDMR nu va vota cu Klaus Iohannis în turul doi al scrutinului!"

Cum au reacționat maghiarii din România, membri ai UDMR, alegătorii UDMR la acest apel lansat de principalii lideri ai Uniunii, respectiv de Béla Markó și Hunor Kelemen? Îl voi cita pe președintele UDMR, Hunor Kelemen, care a afirmat: „În turul doi al alegerilor prezidențiale, 80% dintre maghiari au votat cu Iohannis". (Krónika, 28-30 noiembrie 2014, Cluj-Napoca)

De aici rezultă și este absolut evident că 80% dintre maghiarii din România, 80% dintre membrii UDMR, 80% dintre presupușii alegători ai UDMR nu acordă nici măcar o minimă atenție direcției politice trasate de cei mai importanți lideri din conducerea superioară a UDMR. Cu alte cuvinte: această conducere superioară a UDMR, dar înainte de toate, cei doi principali lideri ai Uniunii - Béla Markó și Hunor Kelemen - nu beneficiază nici măcar de o încredere minimă în rândul maghiarilor din România, a căror reprezentare de interese au exploatat-o timp de 25 de ani.

Din cele arătate decurge direct întrebarea: de ce conducerea UDMR a ieșit doar din Guvernul lui Ponta, această conducere superioară, care s-a compromis la nesfârșit, de ce nu vrea să înțeleagă și să ajungă la singura concluzie morală, din punct de vedere politic, că în urma poziției adoptate de marea masă a alegătorilor maghiari, în urma votului exprimat în turul doi al scrutinului, care a fost total contrar cu aspirațiile conducerii superioare a UDMR, s-a încheiat cu demagogia udemeristă, cu bătutul cu cărămida în piept, în stil udemerist, cu amăgirea maghiarilor din România, cu autonomia teritorială pe criterii etnice. Vă rog să plecați (și dacă se poate cât mai curând) din conducerea superioară a UDMR, domnilor Béla Markó, Hunor Kelemen, László Borbély și toți ceilalți pentru ca tinerii, acei politicieni loiali, de naționalitate maghiară, care în ultimii 25 de ani au crescut în atmosfera democrației, să poată prelua conducerea UDMR și astfel să încheie această politizare ipocrită prin care conducerea superioară a UDMR s-a compromis în mod rușinos și distrugător în Guvernul lui Băsescu-Boc-Udrea.

Pentru mulți compatrioți români și maghiari din Transilvania este un mister faptul că, după o asemenea dezonorare politică și morală, premierul Victor Ponta a insistat ca UDMR să facă parte din coaliția guvernamentală. În asemenea condiții ar fi putut lesne să-i invite în propriul său guvern pe membrii Guvernului-Boc și pe Elena Udrea. Este un motiv de tristețe întârziată, domnule premier Victor Ponta, și, iată, acum puteți vedea pe cine ați strâns la pieptul dumneavoastră în persoana liderilor UDMR.

Oricine poate observa ce uneltește această conducere superioară a UDMR, care s-a compromis desăvârșit, prin ieșirea sa de la guvernare. În primăvara anului viitor, la o eventuală moțiune de cenzură, liderii UDMR vor vota în Parlamentul României cu ambele mâini și fără scrupule împotriva Guvernului Ponta, tocmai împotriva acelui guvern în care au primit multe mandate de miniștri. Ce fel de afirmație fariseică și perfidă, strigătoare la cer, este aceea prin care președintele UDMR, Hunor Kelemen, încearcă să-și argumenteze ieșirea de la guvernare: „Mijloacele de guvernare nu reprezintă acum o prioritate pentru UDMR". (Krónika, 28-30 noiembrie 2014, Cluj-Napoca)

Unde se refugiază Hunor Kelemen et company din Guvernul lui Ponta care, se pare, că se scufundă?! Răspunsul este simplu după o politizare udemeristă de 25 de ani, plină de setea de putere: „Pentru a se înfrupta, cu orice chip, din butoiul cu miere al puterii", în timp ce comunitatea națională, care i-a ridicat în cele mai înalte foruri ale politicii, se confruntă cu probleme sociale nemaiîntâlnite până acum, se zbate printre valurile sărăciei tot mai crunte.

Potrivit unor semnale, în cadrul UDMR nu se va produce în curând schimbarea gărzii, de care ar fi atâta nevoie, deocamdată nu va avea loc, nu poate să aibă loc această schimbare. Hunor Kelemen, Béla Markó, László Borbély și camarazii lor au prins rădăcini atât de puternice în așa-numitele funcții care produc venituri consistente, încât numai „un cutremur politic" de mare amploare ar putea să-i smulgă de lângă butoiul cu miere al puterii. Avem, totuși, încrederea că tinerii maghiari din Transilvania, membri ai noii națiuni politice, care nu cunosc toate aceste provocări și revendicări ale marilor maghiarotarzi, anticonstituționale și antiromânești, vor provoca, în cele din urmă, acel „seism" atât de necesar în viața publică maghiară din România!

Lasă un comentariu