Am mai pierdut un echipaj SMURD...

Distribuie pe:

O nouă tragedie aviatică, în care au căzut la datorie specialiști în medicina de urgență, s-a petrecut luni, 15 decembrie 2014, în jurul orei 16, când un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Sutghiol, de lângă stațiunea Mamaia, județul Constanța.

Echipajul tocmai reușise transportarea unei bolnave în vârstă de 79 de ani, cu embolie pulmonară, de la Spitalul Județean Tulcea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, salvându-i acesteia viața. Din păcate, în zborul spre bază, elicopterul s-a prăbușit în apa rece ca gheața, ceea ce a redus șansele de supraviețuire a echipajului, format din pilot și copilot, un medic și o asistentă medicală, toți patru pierzându-și viața.

Deși doctorița a fost scoasă din apă la aproximativ o jumătate de oră de la producerea accidentului, cu semne vitale, ea a murit câteva ore mai târziu, la spital. Ceilalți membri ai echipajului au fost scoși, rând pe rând, din apă, decedați.

Iată, cine sunt acești eroi, care de-a lungul carierei lor, au salvat sute de vieți:

Pilotul elicopterului SMURD, comandor Petre Corneliu Cătuneanu. Acesta avea 47 de ani, era căsătorit și avea un copil. El era angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de 10 ani, a absolvit Școala Militară în urmă cu 23 de ani și avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135m.

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel - 42 de ani, căsătorit, un copil minor. Era angajat al MAI de 7 ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani. Avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter.

Medicul Laura Vizireanu avea 39 de ani. A fost prima victimă recuperată de pompieri din apă, a fost resuscitată inițial de către medicii de pe ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unde a murit câteva ore mai târziu.

Asistenta medicală Gabriela Harton, avea 38 de ani, un copil și tocmai aflase că este din nou însărcinată. Trupul ei fără viață a fost adus la mal după mai bine de 12 ore de la accident.

Dumnezeu să îi odihnească în pace!

 

Lasă un comentariu