În sfârșit!

Distribuie pe:

Doamne, parcă le-a luat Dumnezeu mințile!

Jucând, de la început, un rol de abulici, pe scena interpretării unor scenarii de culise, apoi, deodată teribil de nervoși, manifestându-se ciudat, arogant, sfidător și agresiv, printr-un comportament uneori de-a dreptul demențial, încât lasă impresia că au turbat, cu aparențe, în ultimul timp, că se dau chiar de ceasul morții, unii lideri ai UDMR au luat-o cu totul razna, peste arătură, manifestările lor antiromânești depășind orice măsură! Provocările, sfidarea, aroganța și amenințările lor nu mai au limite. Prin politica lor revizionistă și revanșardă, prin asalturile autonomiste, aplicând, cu enorme beneficii, tactica „pașilor mărunți", mereu, și în Opoziție, și la Putere, profitori ai puterii în cei 25 de ani postdecembriști, sprijiniți de revizioniștii Viktor Orban (direct) și de țarul Putin (indirect), ei au obținut enorme privilegii și supradrepturi într-un stat de drept! Lupta lor împotriva prevederilor Constituției și a legilor românești, care-i va duce, încetul cu încetul, la izolarea pe scena politică românească, prin ambiția lor, lăcomia nestăpânită, bolnăvicioasă chiar, de a obține așa-zisul ținut Secuiesc, și el izolat în inima României, ascunde alte gânduri mizerabile: refacerea (imposibilă!) a Ungariei Mari.

Încât nu poți să nu te întrebi: ce vor ei, acești măcănitori zilnici, fluturând flamura roșie-alb-verde a autonomiei teritoriale, pe criterii etnice, a așa-zisului ținut Secuiesc, atâta timp cât au chiar cu mult mai multe drepturi decât aveau în Regiunea Autonomă Maghiară, de tristă aducere aminte pentru români, vremea în care, dacă intrai într-o prăvălie și cereai „pâine" și nu „kenyér", ți se arăta ușa și erai poftit afară?! Ce se mai plâng, ca din gură de șarpe, ce mai țipă, ce mai vituperează că, săracii de ei, sunt „cetățeni de rangul doi" pe pământul ăsta românesc, într-o Românie care le-a dat totul, le-a satisfăcut, prin toate guvernele postdecembriste, toate hachițele, toate pretențiile, toate privilegiile!

Lui Kelemen Hunor, Marko Bela, Tõkés László, Borbely László, Antal Arpad, Robert Raduly ne vom grăbi, pentru a le mai ofili elanul udemerist al săriturilor peste cal, să le oferim doar câteva dovezi clare, inatacabile, care spun de la sine ce ascund ei în spatele sintagmei „cetățeni de rangul doi". Liderii din rândul partidului unic al maghiarilor, ai acestei struțo-cămile, tot mai des dau, în ultimul timp, prin fasolea udemeristă cu acea cunoscută secreție nazală. E plăcerea lor, n-ai ce face! De gustibus! Cei mereu cu acel cui în cap al disoluției sintagmei „stat național, unitar, român", dornici să facă flenduri Constituția, să-și tragă o universitate numai pentru ei, la UMF Târgu-Mureș, să aibă ei o limbă oficială aparte - maghiara, visând la un alt nord al Ardealului, căzut sub ocupație horthystă, într-o utopie numită ținutul Secuiesc, au o cumplită neținere de minte, o amnezie ciudată, luând-o cu totul razna pe miriște, prin separatism făcând stânga împrejur direct în Evul Mediu.

Cu gândul la „pământul natal", cetățenii ăștia „de rangul doi" vor Ardealul, precum doreau și înaintașii lor, în august 1940. Obrăznicie, din moment ce ei cer mereu, deși au obținut cu mult mai mult decât au cerut de la toate guvernările postdecembriste românești. Iar dacă tot țipă ei, ca niște guguștiuci, orăcăind nemulțumiți ce fără drepturi sunt ei, ce apăsați și nedreptățiți mai sunt ei, ia să vedem, din 1990 încoace, ce funcții au mai ocupat acești „cetățeni de rangul doi". A fost sau nu Marko Bela, pe atunci liderul UDMR, ministru cu problemele culturii românești și vicepremier? A fost! Dar Kelemen Hunor, actualul lider udemerist, a fost ministru al Culturii și vicepremier al Guvernului României? A fost! Dar Borbely László, Korody Attila, Borbely Karoly au fost și ei miniștri? Au fost și ei! Au fost consilieri și secretari de stat Fekete Emõke, Szasz Attila, Cseke Attila Zoltán, Demeter Andras, Horvath Anna, Csutak István, Bogos Zsolt, Jakab István, Marko Attila Gabor, Korodi Attila, Pasztor Gabriela, Kato Jozsef, Peter Szuszana, Somodi Zoltán, Porcsalmi Balint, Szekely Erwin, Tanczos Barna, Tõke István, Imre István, Winkler Iuliu. Desigur au fost și ei la ciolan! Nu au fost conducători de agenții naționale și ai instituțiilor importante din România: Asztalos Csaba, Birtalan Jozsef, Kovacs Peter, Csako Jozsef, Csutak Nagy László, Dane Karoly, Gasparik Attila, Gerko László, Imre István, Jakab Alexa, Klarik László Attila, Nemenyi Jozsef, Olasz Gyergely, Nagh Jozsef, Szabo Barna, Szilveszter Sandor, Talpas Janos, Tonk Gabriella,Varga Gabor, Zsombor Vilmos, toți înscăunați în înalte funcții bine plătite în România, nu în Ungaria, la Budapesta? Ba au fost! N-au avut și au ei, maghiarii, senatori și deputați în Parlamentul României? Nu au gimnazii, licee și facultăți, emisiuni la postul public, televiziuni, edituri și ziare în limba maghiară, în timp ce în Parlamentul de la Budapesta nu-i urmă de picior românesc? Dar Hegedüs Csilla, care se născocorește împotriva românilor, n-a fost, doar câteva zile, ce-i drept, în scaunul în care a făcut tâmpenii, cât în patru ani, tot ministru și vicepremier? A fost! Nu au maghiarii în cele două județe - Harghita și Covasna - prefecți, subprefecți, 119 primari, viceprimari, 810 consilieri? N-a fost András Istvan Demeter, director al Societății Române de Radiodifuziune, cel suspectat că, în 1990, a dat foc steagului de pe statuia lui Avram Iancu? Săracii de ei, ce mai „cetățeni de rangul doi!".

Ce le mai trebuie? Ardealul! Chelul doar tichie de mărgăritar visează! Ne hărțuiesc mereu, din 1990 încoace. Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, sâmbăta trecută, la ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) de la Târgu-Mureș, spunea că „în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu-Mureș", „în cazul în care premierul Victor Ponta nu-și va «instrui» prefecții (n.n. cu referire la prefectul de Covasna - Marius Popică, cel care atacă în justiție ilegala arborare a steagurilor secuiești) să-i lase pe maghiarii în pace." Adică, mai pe înțelesul tuturor, făcând trimitere la minirăzboiul civil, de atunci, din inima Ardealului, dacă lor nu li se va face pe plac, „va curge sânge!". Un mesaj al obrăzniciei, Antal rugându-l pe Gyõrgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, să-i transmită acest mesaj primului-ministru. Ce îndrăzneală! Lor li s-a permis orice, din 1990 încoace, și iată unde s-a ajuns!

Tot la aceeași întâlnire, cu mâncărime de limbă, cu acea pornire nestăpânită, iresponsabilă, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a clamat, cu aceeași bățoșenie nemeșească: „Trebuie să continuăm pe această cale, pas cu pas, pentru a recuceri pământul natal!". De acum înainte, ei vor conta, pentru a-și atinge scopul, pe eșaloanele doi și trei din guvern!

Se pare că funia a ajuns la par! Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu, anunțând, printr-un comunicat, „că au început urmărirea penală împotriva liderilor UDMR, care, prin declarațiile lor, de sâmbătă, de la reuniunea Consiliului Reprezentanților Uniunii, au întrunit elementele infracțiunii prevăzute de articolul 206 din Codul Penal, săvârșită în condițiile Legii nr. 535/2004, privind prevenirea și combaterea terorismului. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Structura Centrală - au depus la data de 15 decembrie a.c., în temeiul articolului 305, alineatele 1 și 2, începerea urmăririi penale, „in rem", sub aspectul „săvârșirii infracțiunii de amenințare, prevăzută de articolul 206 din Codul Penal, în condițiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului", se spune în comunicatul DIICOT.

În sfârșit! După cât și-au bătut ăștia joc de România, de Constituție, de Tricolor, de legile țării, intervenția DIICOT a venit cam târziu. E bine și așa! Mai bine - spune românul - și mai târziu decât niciodată! Atitudine fermă, vehementă, pe bună dreptate, au avut și membrii Asociației Civice pentru Demnitate în Europa - ADEC (președinte Dan Tănasă) în fața obrăzniciei udemeriste, acum, când așa-zișii extremiști, considerați „moderați" și „europeni", de fapt incorigibili radicali, separatiști și exclusiviști, și-au dat mâna, în cadrul unor acțiuni provocatoare la adresa românilor, prin care „liderii UDMR din Covasna au îndemnat populația din Sfântu Gheorghe să se adune în fața prefecturii și să cânte imnul Ungariei, sub fluturarea steagului roșu-alb-verde și a celui secuiesc, după ce, cu o zi înainte, au procedat la fel zeci de persoane la îndemnul Partidului Civic Maghiar (PCM). Membrii ADEC „se declară consternați cu privire la declarațiile iresponsabile, făcute, sâmbătă, 13 decembrie a.c., la Târgu-Mureș, de președintele UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad, cu privire la posibilitatea izbucnirii, în așa-zisul ținut Secuiesc, a unui conflict interetnic, similar celui din 20 martie 1990, de la Târgu-Mureș. ADEC condamnă public declarațiile liderului UDMR din Sfântul Gheorghe, pe care le consideră o blasfemie la adresa memoriei victimelor conflictului interetnic din martie 1990, de la Târgu-Mureș. Președintele ADEC, Dan Tănasă, consideră că acest Antal Arpad „Este un personaj toxic pentru conviețuirea româno-maghiară din Transilvania. Reamintesc opiniei publice faptul că, pe vremea în care era deputat în Parlamentul României, Antal Arpad i-a amenințat, public, pe românii din Covasna și Harghita că vor avea soarta sârbilor din Kosovo (masacrați de albanezi!), dacă România nu va acorda autonomie teritorială, pe criterii etnice, maghiarilor din așa-zisul ținut Secuiesc. Ulterior, Antal nu a negat această declarație, ba chiar a întărit-o. Antal Arpad vrea, neapărat, să vadă vărsare de sânge românesc în Transilvania! Prin astfel de declarații, UDMR se poziționează de partea extremismului radical maghiar din România".

Nu mai miră pe nimeni că, la Târgu-Secuiesc, de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, pe fațada Raiffeisen Bank a fost arborat steagul Secuiesc, nu și Tricolorul, că, prin mai multe localități, a fost cântat imnul și arborat steagul Ungariei, primarul din Târgu-Secuiesc fiind amendat, de prefect, pentru că, voit, n-a respectat legea privind arborarea Tricolorului, simbol național. Oare Raiffeisen Bank, filiala Târgu-Secuiesc, este banca extremiștilor maghiari din Covasna? Iar ca pornirea autonomistă să fie deplină, steagul roșu-alb-verde al Ungariei și drapelul secuiesc flutură, din nou, pe sediul UDMR din Sângeorgiu de Pădure, rearborat de primarul Csibi Attila Zoltan, care-i și președintele UDMR din oraș, deși a fost obligat, prin lege, prin hotărârea instanței să le dea jos. Încălcând, din nou, cu bună-știință, prevederile H.G. nr. 1157/2001, cele două steaguri au fost rearborate. Repetate ofense aduse românilor, încălcări ale prevederilor Constituției, ale legilor! Așa s-a ajuns ca, la Carei, din ordinul primarului, a consilierilor, a administratorului parohiei Romano-Catolice, românii de acolo își pot amplasa monumentele doar în partea românească a orașului.

Și, din nou, întrebarea: ce vor ăștia? Ardealul! Asta vor nemernicii! Dezmembrarea Statului Român, național și unitar, prin resuscitarea Regiunii Autonome Maghiare, în final încheiată cu federalizarea țării, transformată în stat multinațional! Acestea sunt visele otrăvite, pretențiile absurde ale iredentismului, extremismului și șovinismului maghiar. Iar dacă nu li se va face pe plac, românii din Covasna și Harghita „vor avea soarta sârbilor din Kosovo", dacă nu li se va da maghiarilor „pământul natal", dinainte de 1 Decembrie 1918. Dacă prefectul de Covasna, Marius Popică, nu-i lasă să-și facă de cap, s-ar putea să se repete, amenința Antal Arpad, începutul minirăzboiului civil de la Târgu-Mureș, și va curge sânge. Amenințare, act anunțat de terorism. Asta o fac din 1990 încoace, de nimeni stingheriți. Și, în obrăznicia fără margini, în ticăloșia lor, au prins curaj. Poate că, măcar în ceasul al doisprezecelea, vor înțelege că și răbdarea românească are o limită, că noi, românii, suntem răbdători, toleranți și iertători până la un punct, bineînțeles.

Care a fost reacția liderilor UDMR la decizia DIICOT, de a declanșa ancheta într-un dosar penal? „Inimaginabil!" „Inadmisibil!" au strigat, precum se urla, la 4 iunie 1920, în Parlamentul de la Budapesta: „Nem, nem, soha!" („Nu, nu niciodată!"). Conform unui comunicat al UDMR, semnat de secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter: „UDMR a fost înștiințată din presă despre faptul că DIICOT a demarat o anchetă împotriva Uniunii, cauza fiind afirmațiile făcute, în cadrul ședinței, de sâmbătă, a CRU. Legea invocată de DIICOT se referă la prevenirea terorismului (…) Dacă intenția este, de fapt, o glumă, atunci ne amuzăm, dar, în caz contrar, aici este vorba despre un aspect foarte grav. În anul 2014, este „inimaginabil" și „inadmisibil" ca maghiarii să fie, în permanență, ținta atacurilor și manifestărilor antietnice, indiferent că este vorba despre măsurile prefectului județului Covasna și a celui de Mureș sau în cazul de față, aflat în atenția autorităților."

Așadar, „inimaginabil și inadmisibil"! Ei consideră că totul ar fi o glumă care-i amuză și, tot ei de către pădure, consideră că tocmai ei, maghiarii, ar fi ținta atacurilor, nu românii, parcă manifestările din Harghita și Covasna nu ar fi îndreptate împotriva românilor rămași, după alungarea lor din decembrie 1989. Ce ticăloși!

Cei aflați pe baricada istoriei neamului nu mai tolerăm campaniile antiromânești, cerând guvernanților acțiuni prompte împotriva celor care incită la ruperea țării și la terorism, spunându-le, definitiv și răspicat: „ce odată a fost câștigat cu sânge nu se negociază cu cerneală!". Iar noi, românii, trebuie să fim stăpâni în casa noastră, în România noastră!

Din 1990 încoace este primul pas al DIICOT împotriva celor din UDMR, care încalcă legea, după o toleranță prea prelungită și păguboasă! Unde-i lege nu-i tocmeală! Am dori ca noi, românii, să putem fi siguri că-i doar începutul?! Să dea Domnul!

Surse: Mediafax, Agerpres, ADEC, facebook.com, Romanian Global News

Lasă un comentariu