OMAGIU REVOLUȚIEI ROMÂNE

Distribuie pe:

Luni, 22 decembrie 2014,ora 12.00, la Biblioteca orășenească „Liviu Rusu" are loc o manifestare istorico-culturală menită să omagieze Revoluția română.

Sorin Oprea, locuitor al satului Vișinelu, a luat parte la evenimentele din 1989, nu numai ca martor ocular ci, servindu-și patria, a fost rănit în timpul Revoluției. Este șansa locuitorilor din Sărmașu să-l cunoască pe unul dintre eroii care a pornit din mijlocul lor și și-a riscat viața pentru libertatea și bunăstarea tuturor.

Manifestarea va continua cu prezentarea a două romane autobiografice: „Revoluția pentru voi, copii!" și „Ianuarie, februarie, 1990", autor Dumitrescu Marcel, lucrări ce sistematizează rolul de ansamblu al armatei în desfășurarea Revoluției, precum și evenimentele ce au urmat în lunile imediat următoare. Prezentarea va fi realizată de prof. Radu Tolan și Corina Brândaș.

Expoziția de carte „25 de ani de la Revoluția din 1989" va aduce în centrul atenției cititorilor bibliotecii lucrări editate după 1989, având ca subiect comun contextul european și desfășurarea acțiunilor ce au declanșat schimbarea cursului istoriei.

Momentul poetic a fost susținut de elevi ai Școlii Generale „Ovidiu Iuliu Moldovan" din Vișinelu: Moga Raluca și Rusu Bianca Raluca, și ai Liceului Teoretic „Samuil Micu" din Sărmașu: Giulia Blajan,Larisa Naciu, Cristina Câmpean, prin recitarea unor poezii închinate eroilor Revoluției.

Programul se va încheia cu un film de scurt metraj realizat de eleva Monica Sugo.

Lasă un comentariu