Eroii Revoluției din 1989, comemorați la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Revoluționari, reprezentanți ai autorităților locale, rude ale eroilor martiri sau simpli cetățeni au ținut să comemoreze duminică, 21 decembrie 2014, la Troița din Piața Victoriei, 25 de ani de la jertfirea celor șase eroi târgumureșeni, căzuți în lupta pentru libertate.

După intonarea imnului național și oficierea unei slujbe religioase în memoria celor răpuși de gloanțe, au urmat momente de aducere aminte din zilele de foc ale lui decembrie 1989 și despre consecințele acestora asupra viitorului întregii vieți a românilor.

Hamar Alpar Beniamin, președintele Asociației „21 Decembrie - Oraș Martir" și inspector teritorial al Guvernului României - Departamentul de Stat pentru Revoluționari, și-a manifestat nemulțumirea față de faptul că, până acum, nu a fost tras nimeni la răspundere pentru crimele comise în decembrie 1989 la Târgu-Mureș: „Acum un sfert de veac, în Târgu-Mureș am protestat împotriva regimului dictatorial comunist al lui Ceaușescu, solidarizându-ne cu Timișoara. Am ieșit, cerând libertate. Am primit gloanțe. Au murit șase oameni. Criminalii nici în ziua de azi nu sunt trași la răspundere. Sunt aici familiile eroilor, răniții, reținuții și luptătorii care au adus libertatea și posibilitatea de a trăi mai bine. Din păcate, constatăm că după 25 de ani tot comuniștii, securiștii sunt privilegiați, tot ei trăiesc bine. Dar nu ne dăm bătuți, nu mai suntem naivi, continuăm lupta până vom învinge. Vrem ca România să fie condusă de oameni cu mentalitate și gândire curate. Vrem ca noi, cei care v-am scăpat de dictatură, să fim respectați și nu marginalizați. Morții din decembrie '89 ne-au dat dreptul să spunem adevărul. Sacrificiul lor suprem ne-a adus libertatea, iar datoria noastră este să le cinstim memoria, spunând adevărul atât timp cât mai putem. Să fim demni de ei și de sacrificiul lor".

Manifestarea a fost organizată de Asociația „21 Decembrie - Oraș Martir", în colaborare cu Primăria municipiului Târgu-Mureș și Garnizoana Militară, printre participanți numărându-se noul prefect al județului Mureș, Lucian Goga, subprefectul Nagy Zsigmond, viceprimarii Claudiu Maior și Peti Andrei, Kelemen Marton - vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

La finalul ceremonialului, au fost depuse coroane de flori la Troița din Piața Victoriei. 

Lasă un comentariu