Sfințenia cuvântului, la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Înălțătoare seară a sufletului care se face, de Crăciun, cer, a fost trăită la Radio România Târgu-Mureș, prin emisiunea Vitralii, realizată de Valentin Marica, cu participarea scriitorului Nicolae Băciuț, a părintelui dr. protopop Nicolae Gheorghe Șincan, a prof. univ. dr., poet și cercetător al geografiei Transilvaniei, Hadrian Conțiu, a scriitorilor bistrițeni Olimpiu Nușfelean, Cornel Cotuțiu, Vasile V. Filip, Menuț Maximinian și Aurel Podaru.

Seara radiofonică s-a numit, publicistic, Pendul de cer, căci s-a lansat volumul Pendul de cer. Scriitori rememorând Crăciunul Copilăriei, în acompaniamentul de colind interpretat de Corala Bisericii „Sfinții Petru și Pavel", din Reghin, dirijată de maestrul Cornel Pop, sub grija părintelui paroh Daniel, de colindătorii din Pietriș-Vale, colaboratori RTM, prin sprijinul Primăriei Deda, al doamnei primar Lucreția Cadar, și de colindătorii din Telciu-Bistrița, locul natal al neuitatei Valeria Peter Predescu, îndrumați cu măiestrie de cea mai apreciată interpretă a cântecului popular din Bistrița-Năsăud, doamna Domnica Dologa.

A fost lansat suplimentul pe luna decembrie al apreciatei reviste Vatra veche, dedicat scriitorului Valentin Marica la împlinirea vârstei de 65 de ani. A prezentat scriitorul Nicolae Băciuț, preluând cuvintele de învățătură ale părintelui Arsenie Boca, cel care ne îndemna să dezarmăm iadul prin lumina ce va răsări în noaptea Marelui Crăciun.

Radio România Târgu-Mureș a demonstrat, încă o dată, prin Valentin Marica, senior-editor, cum se poate face publicistică de valoare, îmbinând fluxul ideilor cu vibrația sufletească.

 

Lasă un comentariu