Primăria Târgu-Mureș susține financiar consolidarea blocului de pe strada Cisnădiei, afectat de explozie

Distribuie pe:

„După finalizarea expertizei tehnice a imobilului afectat și estimările propuse de proiectant în vederea consolidării blocului, va fi întocmit un proiect de hotărâre prin care cheltuielile ocazionate de aceste lucrări să fie suportate de la bugetul local, urmând ca recuperarea acestora să se facă pe seama persoanelor care vor fi găsite vinovate de producerea acestui eveniment nefericit. Așteptăm decizia celor de la rezistență, iar Primăria se va implica în a le asigura locuințe celor afectați, până la finalizarea etajului patru. Este vorba de patru familii", a declarat Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu-Mureș.

Primăria va propune Consiliului Municipal Local un proiect de hotărâre, prin care cheltuielile necesare consolidării blocului să fie suportate din bugetul local. În urma expertizei această sumă se ridică la aproximativ 100.000 de lei.

Reamintim că explozia a avut loc în dimineața zilei de 13 decembrie, la etajul patru al uni bloc de locuințe de pe strada Cisnădiei, când unul dintre pereții exteriori ai apartamentului unde a avut loc deflagrația a fost dărâmat, căzând pe sol, pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, în jurul blocului. Alte 5 apartamente, din același bloc, au suferit distrugeri constând în spargerea geamurilor de la ferestre și deteriorarea ușilor de acces. Din apartamentul afectat, au fost salvați de către pompieri o femeie, de 50 de ani, și un minor, în vârstă de 9 ani, care au suferit leziuni.

În urma cercetărilor, polițiștii de investigații criminale au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 47 de ani, suspect de săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin explozie și vătămare corporală din culpă. Oamenii legii au descoperit că suspectul, domiciliat în același bloc, s-a branșat în mod ilegal la vechea instalație de gaz dezafectată de către EON Gaz, rupând sigiliul aplicat. În urma acțiunii de sustragere de gaz metan, săvârșită de acesta, gazul metan s-a propagat spre apartamentul unde a avut loc explozia, pe fondul unor lucrări efectuate în mod defectuos de proprietarii acelui apartament și, astfel, s-a produs explozia.

Lasă un comentariu