SĂRBĂTORI DE IARNĂ, LA CENTRUL NEUROPSIHIATRIC DIN LUDUȘ

Distribuie pe:

Joi, 18 decembrie 2014, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, din Luduș, s-au întâlnit ca să vestească și să se bucure de Nașterea Domnului Hristos cei optzeci și șase de beneficiari, majoritatea tineri, cei șaptezeci și patru de angajați ai instituției, precum și numeroși invitați din Târgu-Mureș și Luduș. Întâlnirea a început cu slujba de Te Deum, oficiată de părintele protopop al Ludușului, Lucian Voșloban și de preotul Virgil Cândea, paroh în satul Gâmbuț, comuna Bichiș, și duhovnic al beneficiarilor și salariaților din centrul neuropsihiatric ludușean.

În sala cantinei, amenajată ca sală festivă de Crăciun, lângă brăduțul împodobit, tinerii beneficiari au început sărbătoarea cu o scenetă, care a readus în actualitate Nașterea Domnului Hristos și cu un luminos concert de colinde preluate din folclorul religios: ,,Deschide ușa creștine'', ,,Trei păstori'', ,,Astăzi s-a născut Hristos'', ,,Sus, la poarta Raiului'', ,,O, ce veste minunată'', sub îndrumarea doamnei psiholog Elisabeta Muncaciu și a domnului Teodor Iurian. Prietenii lor de la Ansamblul folcloric ,,Ardealul'', însoțiți de coregrafii Mariana și Petru Pop, au completat sărbătoarea cu un excepțional concert de colinde și dansuri populare din Câmpia Transilvaniei. Sărbătoarea s-a încheiat cu colindul ,,O, ce veste minunată'' și cu cântecul-urare ,,La Mulți Ani, cu sănătate'', înălțate din suflet, de toți cei prezenți, pentru sufletul tuturor celor prezenți și pentru întreaga lume a iubirii adusă de Hristos.

S-au rostit și cuvântări. Domnul Ovidiu Baghiu, șeful Centrului și moderator al festivității, i-a felicitat pe tinerii interpreți, pe instructorii lor, pe toți cei care au pus suflet la reușita serbării și le-a mulțumit invitaților pentru prezența și contribuția la acest eveniment. Domnul primar Ioan Cristian Moldovan (care i-a donat lui Moș Crăciun o sută de pachete cu daruri), vădit emoționat: ,,Sărbătoarea la care am participat ne-a demonstrat că beneficiarilor li s-au creat, realmente, cele mai bune condiții de viață și de trăire a bucuriei Crăciunului ca într-o mare familie iubitoare. Am fost și le vom fi alături în toate împrejurările, inclusiv în astfel de ocazii deosebite''. Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC), domnul Schmidt Lorand: ,,Am vizitat, din nou, Centrul, am trăit și eu bucuria sărbătorii, împreună cu toți cei de aici. Concluzia este una singură, exprimată în trei ipostaze ale timpului: a meritat imensul efort uman, financiar și material de înființare a acestei instituții la Luduș; proiectul este acum unul de succes pentru întregul județ Mureș și are perspective de continuitate pentru mulți ani de acum înainte''. Doamna Elida Deac, director general adjunct DGASPC: ,,Centrul de la Luduș este expresia succesului unei noi mentalități, aceea de sistem individualizat de protecție a semenilor noștri ajunși în situații dificile. Am aici mulți prieteni. Îi sfătuiesc să fie tot timpul la fel de veseli ca și astăzi''. Domnul Paul Cozma, secretarul Consiliului Județean Mureș: ,,Acceptând invitația, m-am gândit la ce o să vă spun. Soluția mi-ați oferit-o chiar dumneavoastră ludușenii, dezvăluindu-mi că acest Centru este o adevărată casă părintească pentru beneficiarii admiși aici. Apreciez mult tot ceea ce faceți în folosul lor. Puteți conta și în viitor pe ajutorul Consiliului Județean Mureș''.

S-a aplaudat deseori, s-au adresat sincere urări de ,,Crăciun fericit'' și ,,Anul Nou cu bucurii''. Moș Crăciun a ales momentul potrivit să apară în ușă și să întrebe dacă i se îngăduie să intre cu voluminosul său sac din spinare. Un prelungit și entuziast ,,Da!'' însoțit de aplauze și de cântecul ,,Moș Crăciun cu plete dalbe'', a fost răspunsul. Moșul a deschis sacul și odată cu o vorbă mângâietoare a dăruit fiecăruia câte o pungă cu daruri. Greu poate fi exprimată în cuvinte bucuria și mulțumirea celor care au primit daruri. La această mulțumire au fost părtași și invitații Carmen Hărșan, Vasile Lițiu, Nagy Ildiko, de la DGASPC Mureș, inginer Ilie Cozma și soția domniei sala Doina Cozma, din Luduș, care au intermedia acțiunea filantropică a unor ONG-uri din Germania în beneficiul centrului din Luduș, în cadrul proiectului ,,Packen Sie ein Weihnachtäckchen für Rumänien'', patronii Ioan Domokoș și Ioan Șoiom, binevoitori sponsori, Kis Istvan, viceprimar, Liviu Botezan, șeful de cabinet al primarului, ing. Sorinel Tripon, administratorul public al Ludușului, Cornel Luca, administratorul piețelor din oraș, doamnele Corina Radu, reprezentant al Spitalului Orășenesc și Mărioara Șofron, președinta Asociației ,,Impuls''.

Evenimentul de la Centrul ludușean a dovedit din nou că nicio sărbătoare nu-i ca Nașterea Domnului.

Lasă un comentariu