Bugetul pe anul 2015, pregătit cu prudență de către Primăria Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Dr. Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, a dezvăluit, în cadrul unei recente conferințe de presă, că bugetul local pe anul 2015 este pregătit la toate capitolele, sub rezerva că 10 - 15% din lucrările avute în vedere ar putea fi stopate din cauza unor măsuri neprevăzute luate de Guvern.

„Bugetul pe anul 2015 este unul prudent. Obiectivele edilitare ce vor sta în atenția municipalității în cursul anului viitor sunt construirea a circa 2.000 de parcări acoperite, modernizarea de parcuri și spații de agrement și joacă (în zona Furnica), reabilitarea, în continuare, a Platoului Cornești (prin reamenajarea Amfiteatrului în aer liber, amenajarea unei piste de alergat, extinderea căii ferate până la Grădina Zoologică ș.a.), continuarea Proiectului Iaz Batal, a lucrărilor de la stadionul din Parcul Municipal și, nu în ultimul rând, finalizarea lucrărilor din Cetate (realizate din fonduri europene).

Un accent deosebit va fi pus pe realizarea proiectelor regionale aflate pe agenda municipalității, printr-o mai strânsă și coerentă colaborare cu Consiliul Județean. Voi iniția, în acest sens, o ședință comună între reprezentanții municipalității și cei ai Consiliului Județean, acesta fiind, în egală măsură, interesat în realizarea lucrărilor în Zona Metropolitană și în zonele Reghin și Sighișoara, care să servească, atât intereselor respectivelor comunități locale, cât și ale târgumureșenilor, toate acestea realizate în perspectiva unei reale și eficiente descentralizări administrative.

Prin urmare, bugetul municipiului Târgu-Mureș pentru anul 2015 va fi unul prudent, cu aproximativ 7 - 8 procente mai mic decât cel din anul 2014, care s-a cifrat la 464,09 milioane lei. Îi înțeleg pe oameni că sunt necăjiți, înțeleg societățile că au probleme cu taxele de stâlp, dar nu confund politica și administrația, ci întotdeauna încerc să le separ, fără să fac experimente politice pe administrație", a declarat edilul-șef al municipiului Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu