Despre ASA Tg.-Mureș, constatări la gura sobei!

Distribuie pe:

Ce să mai scrii despre o echipă aflată la finalul turului pe locul 5, cu 30 de puncte?! Vorba cuiva, dacă nu este atentă, ASA va juca în cupele europene de fotbal! Și totuși, câteva considerații sunt necesare.

Ca și a o casă, și performanța sportivă se proiectează de către specialiști. În sport, deci și în fotbal, rezultatele nu apar peste noapte.Este nevoie de timp și de un cap limpede-manager sportiv. Acesta este cel care, în funcție de banii existenți, crează un lot competitiv, stabilește obiectivele echipei și caută un antrenor capabil să realizeze cele stabilite anterior. Apoi urmărește ca obiectivele intermediare să fie neaparat îndeplinite, pentru ca mai apoi să fie atins și cel final. Așa par să se fi petrecut lucrurile, nu demult, când a ajuns la Tg.-Mureș Daniel Stanciu. Uns director general la ASA, acesta a gândit un proiect pe câțiva ani, cu obiective îndrăznețe, fiind sprijinit atunci și de către Consiliul de Administrație.Spre mirarea tuturor, primind mână liberă, Daniel Stanciu a reușit să aducă la gruparea mureșeană jucători cu o mare experiență competițională, inclusiv în cupele europene, este adevărat, unii nu cu bani puțini! Oamenii aleși de el și-au făcut treaba, și acest lucru se vede în clasamentul de la finalul turului.

Dar, ca la români, când se credea că lucrurile merg bine, a fost schimbat(vânat?!) Adrian Falub, peste capul lui Stanciu. Aici a apărut primul clinci între Daniel Stanciu și Claudiu Maior! Apoi, pentru binele echipei, ambii au uitat... momentul schimbării! Nu pentru mult timp, asta vom vedea ceva mai încolo...

Apoi a picat vestea că a fost demis și cel care a dus echipa pe locul 5, Cristi Pustai! Prin presă se anunța că și Daniel Stanciu este cu un picior în... „Groapă"! Adică la Dinamo, pentru cei neavizați...Declarații, și de o parte, și de alta, însă, noi, neavând acces la contracte/convenții civile, nu putem ști cine are dreptate. Când lucrurile nu merg bine, este OK să schimbi antrenorii, dar când echipa este aproape de a juca în cupele europene, gestul conducerii este de neînțeles pentru mulți dintre noi.

Se pare că este doar o simplă părere, nefiind lăsat să-și facă treaba așa cum știe el mai bine, Daniel Stanciu a ales să meargă pe drumul lui, mai precis pe... Șoseaua Ștefan cel Mare!

În turul recent încheiat, s-au schimbat 35 de antrenori, ceea ce l-a făcut pe Marius Șumudică să declare: „Suntem un campionat de cretini" (ProSport, 24 dec.2014)! Concluzia o trage Daniel Stanciu, într-o declarație pentru Spt.FM (dec.2014): „Din păcate, în jurul oricărei formații din Liga 1 se află tot felul de oameni care își dau cu părerea, care nu au nimic de-a face cu fotbalul și care nu au capacitatera de a înțelege. Au fost momente în care lucrurile n-au mers cum trebuie. Am cerut stabilitate. În primul rând, stabilitate financiară". Mai citiți o dată declarația lui Stanciu, merită. Claudiu Maior, un tip inteligent, are un mare merit în existența acestei echipe, dar, asemenea nouă, nu este nici el perfect: se zice, este influențabil și apleacă prea ușor urechea... la unii și la alții! Oricum, toți cei care vor veni la Tg.-Mureș, jucători, antrenori, conducători, ar trebui să știe că Claudiu Maior va rămâne numărul 1 în club. Cu siguranță, deciziile lui vor depinde și de prestațiile sfătuitorilor...

Mulți se-ntreabă: de ce din Consiliul de Administrație al ASA-ului nu face parte niciun fost fotbalist din echipa de aur a A.S.A.-ului?! Prin stafful ASA-ului au fost oameni din Brașov, Timișoara, Iași, Bistrița, Mediaș etc, și prea puțini din Tg.-Mureș! Cornel Cacovean, Fazekas Arpad, George Ciorceri sau Kanyaro Attila n-ar merita o șansă?

Dacă se dorește ca echipa ASA Tg.-Mureș să aibă o identitate locală, ar trebui făcut ceva în acest sens. Dincolo de aceste considerații de sfârșit de an, tuturor iubitorilor sportului, La mulți ani!

Lasă un comentariu