Au fost minus 22 de grade C, dar…

Distribuie pe:

Așa cum au previzionat și meteorologii târgumureșeni, gerul a crescut în intensitate, astfel că, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2015, s-au înregistrat minus 22 de grade la Târgu-Mureș. Fenomenul s-a produs în jurul orei două din noapte. Nicăieri în județ n-a fost așa de rece ca la Târgu-Mureș. Cel mai rece s-a simțit la Târnăveni, cu minus 21 grade C, la Batoș, cu minus 19,2 grade C, iar la Sărmaș, minus 17,9 grade C. Dacă la noi au fost minus 22 de grade C,la Întorsura Buzăului au fost minus 33 de grade C.

Cu aceasta, gerul a ajuns la apogeul exprimării sale, pentru că de acum încolo el va scădea vertiginos, începând chiar din noaptea de joi spre vineri, când va fi mai cald cu 7-8 grade. În consecință, vineri va ninge, sâmbătă va fi lapoviță și ninsoare, iar duminică va ploua, pentru că temperaturile de sâmbătă noaptea vor fi deja pozitive.

Așadar, Siberia își ia rămas bun de la noi, dar cu siguranță se va mai întoarce în această iarnă, pentru că vreme mai există. Totul e să nu amâne prea mult revenirea pentru că nu suntem în an bisect: ianuarie este pe ducă, februarie e scurt, iar martie aparține de drept primăverii.

Cu fluctuațiile și capriciile ei, iarna este oricum dorită și credem că ne-am plictisi fără ea. Așa că, măcar pentru bucuria și plăcerea copiilor și nepoților noștri, merită să-i suportăm nestatornicia. Dacă de ger ne-am cam săturat, zăpada ne-ar încânta pe toți. Să ningă, deci, căci basmele de la gura sobei nu s-au terminat încă.

Lasă un comentariu