Tabletele şi smartphonurile nu îi lasă pe copii să doarmă îndeajuns

Distribuie pe:

Copiii care au acces la tablete şi smartphonuri în camera lor au parte de mai puţin somn decât cei care nu au acces la astfel de dispozitive, potrivit unui studiu publicat luni şi citat de AFP.

S-a observat că dintre 2.000 de elevi studiaţi, cei care au la îndemână tablete şi smartphonuri în camera lor dorm în medie cu 21 de minute mai puţin decât colegii lor care nu au acces la astfel de aparate, se arată într-un studiu publicat de revista americană Pediatrics.

Pe de altă parte, copiii care au în camera lor un televizor dorm în medie cu 18 minute mai puţin decât cei care nu au o telecomandă la îndemână.

„Aceste rezultate trebuie să atragă atenţia asupra accesului nelimitat la ecranele instalate în camerele copiiilor", notează autorii studiului condus de Jennifer Falbe de la Institutul de Sănătate Publică de la Universitatea din California.

Studiul a fost realizat pe un număr de 2.048 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care învaţă la şcolile din Massachusetts (nord-estul SUA).

Lasă un comentariu