Maratonul de lectură, live pe smartphone-uri

Distribuie pe:

Promovăm cultura, interculturalitatea şi multiculturalitatea. Ne dorim să ne cunoaştem prin ceea ce ne apropie, iar lectura, cu siguranţă, ne aduce mai aproape unul de celălalt, român şi maghiar.

Fundaţia Studium-Prospero, Rotaract Club Téka, Cluburile Rotaract Târgu-Mureş, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Universitatea de Arte Târgu-Mureş, în parteneriat cu revistele Vatra şi Látó şi Biblioteca Judeţeană Mureş _ Biblioteca Teleki Téka şi cu sprijinul Filialei Târgu-Mureş a Uniunii Scriitorilor din România organizează, din nou, maratonul de 24 de ore de lectură „Citeşte-le târgumureşenilor!"/Olvass fel Marosvásárhelyért!

La fel ca şi anul trecut, şi acum, participanţii vor putea citi de două ori, şi anume:

- în 15 ianuarie _ Ziua Culturii Naţionale şi data naşterii poetului Mihai Eminescu _ din opera poetului Mihai Eminescu, din operele autorilor români din Târgu-Mureş sau din judeţul Mureş, din cele ale autorilor aniversaţi şi din cele ale autorilor maghiari _ indiferent de origine _, ale căror lucrări au fost traduse în limba română, respectiv

- în 22 ianuarie _ Ziua Culturii Maghiare _ din operele autorilor maghiari din Târgu-Mureş sau din judeţul Mureş, din cele ale autorilor aniversaţi şi din cele ale autorilor români - indiferent de origine -, ale căror lucrări au fost traduse în limba maghiară.

Ambele maratoane se vor desfăşura la Zanza Café & Lounge, Piaţa Trandafirilor nr. 52, vor începe la ora 00.00 şi se vor încheia la ora 23.59.

Iar aşa cum v-am obişnuit, la fiecare ediţie, ineditul dă farmec fiecărui maraton de lectură pe care îl organizăm.

La o cafea aromată şi o prăjitură gustoasă „Madelaine", anul acesta, echipa „Citeşte-le târgumureşenilor!"/Olvass fel Marosvásárhelyért! vă propune să participaţi la mai multe mese rotunde la care invitaţii noştri - scriitori, personalităţi marcante ale culturii româneşti şi maghiare, personalităţi inedite - îşi vor spune altfel povestea lor de viaţă şi/de carieră, vor aduce în prim-plan teme inedite din lumea spectacolului, a artelor, a educaţiei ş.a. şi, sperăm, îşi vor surprinde auditoriul prin francheţea discuţiilor.

Totodată, la această ediţie, citim cu dedicaţie. Concret, participanţii vor putea dedica rândurile citite unei persoane dragi, unei muze etc.

Nu au fost uitaţi nici pasionaţii de gadgeturi. În 2015 ne aliniem tehnologiei, astfel că maratoanele de lectură vor putea fi urmărite în direct chiar pe smartphone-uri, doar accesând pagina de Facebook a evenimentului - www.facebook.com/citestele, iar apoi link-ul pe care îl vom posta aici.

 

Mai multe despre a doua ediţie a maratonului de lectură din 15 ianuarie, care se va desfăşura în limba română, şi a celei de-a patra ediţii a maratonului de lectură din 22 ianuarie, care va avea loc în limba maghiară, vă invităm să descoperiţi la o întâlnire informală, care va avea loc marţi, 13 ianuarie, de la ora 12.00. Bineînţeles, la Zanza Café & Lounge.

Echipa de organizare

Informaţii de background:

În 2014, la prima ediţie a maratonului de lectură în limba română „Citeşte-le târgumureşenilor", timp de 24 de ore au citit 178 de persoane, dintre care mai mult de 60% au fost doamne şi domnişoare.

Procedura de înregistrare la maratonul de lectură este simplă: cei care doresc să participe se pot înscrie fie telefonic, la numărul 0740-686.015, fie prin e-mail, la adresa citeste.mures@gmail.com, fie chiar la Zanza Café & Lounge, în ziua evenimentului. Toţi participanţii vor completa un formular de înregistrare.

 

Lasă un comentariu