ZIUA LUI MIHAI EMINESCU, LA CERNĂUŢI

Distribuie pe:

Dincolo de graniţele României, la Cernăuţi, Societatea „Mihai Eminescu" va cinsti, aşa cum se cuvine, memoria marelui nostru poet, Mihai Eminescu.

Ziua de 15 ianuarie, la Cernăuţi, va fi aniversată prin mai multe acţiuni aferente, aşa cum afirma preşedintele societăţii Vasile Bâcu: „Ca de obicei, va fi o zi deosebită pentru noi, şi nu numai pentru noi şi Societatea «Mihai Eminescu», ci pentru toţi românii, pentru toate societăţile şi cu sprijinul Consulatului General de la Cernăuţi, va fi o zi deosebită, cu depuneri de coroane la Casa lui Aron Pumnul, la monumentul din centrul oraşului şi va fi un Te Deum la Catedrala din Cernăuţi, împreună cu un grup de preoţi de la Dorna Candreni, judeţul Suceava, o întâlnire cu scriitorii la biblioteca regională şi inaugurarea unei expoziţii a doi pictori români din Cernăuţi, iar elevii de la şcoala din Voloca, cu predare în limba română, vor prezenta înscenarea «Luceafărului». Va fi o adevărată înfrăţire spirituală", încheia Vasile Bâcu.

Aşadar, în România, odată cu ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, la 165 de ani, va fi sărbătorită şi Ziua Culturii Naţionale.

„Faptul că Ziua Culturii Naţionale coincide cu ziua în care s-a născut Mihai Eminescu, poetul pe care românii îl consideră reprezentativ pentru spiritualitatea lor, nu-i deloc întâmplător", afirma academicianul, Eugen Simion, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, în 15 ianuarie 2012.

Lasă un comentariu