„Mă bucur că am putut fi alături în aceste momente grele"

Distribuie pe:

Prezent la „Marşul Solidarităţii" de la Paris, şeful Statului Român, Klaus Iohannis, a dorit să mulţumească preşedintelui Franţei, François Hollande, pentru invitaţie şi pentru călduroasa primire.

După sosirea de la Paris - conform sursei Mediafax - preşedintele României a declarat: „Mă bucur că am putut să-i fiu alături preşedintelui Franţei, în aceste momente grele pentru naţiunea franceză", mulţumindu-i „pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor şi solidarităţii din partea poporului român", şeful Statului Român.

„Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, dacă se poate spune asta. Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel." La acest marş" nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici". Au fost reprezentate statele arabe, au fost prezenţi înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului", Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului ş icu mulţi alţii".

***

Duminică, 11 ianuarie, ora 10, înainte de plecarea la Paris, Klaus Iohannis a participat la momentul ciomemorativ al împlinirii celor 70 de ani de trimiterea celor 70.000 de saşi şi şvabi din Banat, în acel „obsedant deceniu", la comandă bolşevico-sovietică, în lagărele de muncă din Dubas şi Ural. Atunci au fost trimişi la muncă forţată şi bunicii actualului preşedinte.

Lasă un comentariu