Profesioniştii din sănătate vor trebui să raporteze serviciile, sponsorizările şi donaţiile făcute şi primite (proiect)

Distribuie pe:

Profesioniştii din sistemul medical vor trebui să raporteze în trimestrul întâi al anului viitor serviciile, sponsorizările şi donaţiile primite, potrivit unui proiect de ordin de ministru dezbătut marţi la sediul Ministerului Sănătăţii.

„Proiectul reglementează în premieră piaţa publicităţii medicamentului. Reglementează pentru prima dată publicitatea destinată cadrelor medicale. Este un control mai bun a ceea ce se întâmplă cu banii din sistem. Publicitatea pentru orice medicament, indiferent sub ce formă, trebuie să respecte standardele şi să nu includă nimic care ar putea fi ofensator sau înşelător pentru utilizator. Vom şti exact unde se duc aceste sume", a declarat în urma dezbaterii secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.

La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, a afirmat că este pentru prima dată când se „transparentizează" tot ceea ce înseamnă cheltuieli făcute cu profesioniştii din sănătate de către producători şi distribuitori de medicamente.

Lasă un comentariu