DORIN BORDA (1943 - 2015)

Distribuie pe:

Cu adâncă durere în suflet, cu inimile şi trăirea cernite, facem cunoscut cititorilor noştri că, la cei 72 de ani, bunul nostru coleg DORIN BORDA a fost chemat la Domnul, în eternitatea odihnei veşnice a Părintelui Îndurărilor.

În acest ghem încâlcit al vremii, am pierdut un coleg de nădejde, ferm apărător, prin scrisul său, al demnităţii umane, dar şi naţionale, al binelui social şi al ţării.

Împreună am stat înaintea furtunilor postdecembriste, în faţa istoriei cu feţele ei uneori imprevizibile!

Împreună am luptat pe baricada interesului naţional şi a Adevărului!

Am trăit, am gândit, am simţit, împreună, durerile neamului, ale omului simplu, ale celor zilnic citindu-ne rândurile din „Cuvântul liber".

Cu acel dar aparte al dăruirii de sine, nemenajându-se, riscându-şi şi şubrezindu-şi, uneori, sănătatea, printr-o atitudine tranşantă, colegul nostru Dorin Borda, cu acea cunoscută implicare totală în viaţa socială, culturală, economică a meleagurilor noastre, prin scrisul lui zilnic a militat pentru unitate, pentru armonie socială, neclintit în credinţa lui luptând ca patria noastră străbună să rămână întreagă!

S-a stins din viaţă un adevărat luptător pe ogorul scrisului, într-un moment al învolburărilor vremurilor, moment al întoarcerilor colegilor de la „Cuvântul liber" în timpul şi în memoria multor ani cât am trudit împreună.

Pleacă în eternitate un bun coleg şi bun român, un adevărat truditor în meseria noastră, un profesionist al condeiului, un prieten, un camarad de nădejde din cea „de-a patra putere", care, într-adevăr, a dovedit, prin scrisul său, că „gazetăria nu-i o meserie pentru fricoşi", ci o luptă continuă pentru adevăr, într-un stat de drept.

Bun coleg şi prieten, Dorin Borda va rămâne cu amintirea neştearsă în inimile noastre!

Familiei îndoliate - condoleanţe şi tărie pentru a trece peste acest dureros şi atât de greu moment!

În veghea Domnului, cu cei drepţi, fie-i odihna veşnică şi pomenirea eternă!

Lasă un comentariu