Statul poate stabili anumite politici fiscale care să sprijine scăderea preţurilor la carburanţi

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri că statul poate stabili anumite politici fiscale care să sprijine scăderea preţurilor la carburanţi.

„Mulţumesc celor doi miniştri - domnul Vâlcov şi domnul Rus - care au avut o discuţie normală între Guvern şi reprezentanţii companiilor private din domeniul combustibililor. E o piaţă liberă, noi nu avem instrumente să stabilim preţurile, dar putem să facem politici economice public-private (...). Înţeleg că din iunie până acum preţul final la combustibil a scăzut cu 20%. Acum să sperăm că mai scade în continuare şi sperăm că politicile noastre fiscale să sprijine această scădere", a spus prim ministrul la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Petrom şi Lukoil pentru a vedea de ce au întârziat cu reducerea preţurilor la pompă după ce preţul barilului de petrol s-a înjumătăţit.

Întâlnirea a venit după ce premierul Victor Ponta le-a solicitat ministrului Transporturilor, Ioan Rus, şi ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, să discute cu reprezentanţii companiilor din sector despre preţul combustibililor, arătându-se convins că printr-o astfel de discuţie se va putea ajunge la un preţ „corect şi rezonabil".

Şeful de la Finanţe a admis că în ultimele zile atât preţul la benzină, cât şi cel la motorină, a pierdut mai mult de 6% şi a precizat că doreşte să cunoască politica economică a companiilor şi construcţia preţurilor pe care aceştia le practică la combustibili, astfel încât, atunci când sunt creşteri sau descreşteri ale preţului la petrol, acestea să se regăsească şi la pompă.

Lasă un comentariu