Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, în mijlocul credincioşilor din Târnăveni

Distribuie pe:

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a fost prezent în duminica după Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, 11 ianuarie, a.c., în mijlocul credincioşilor din Târnăveni. Înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă" - Târnăveni I. Aici slujeşte la Sfântul Altar Părintele Sergiu Dumitru, Protopopul Târnăveniului, secondat de către Părintele Protopop pensionar Partenie Pop.

Rădăcinile parohiei ortodoxe Târnăveni I coboară în istorie până în anul 1921, când construirea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" a constituit un imperativ generat de contextul istoric şi religios, impulsionat de personalitatea vrednicului de pomenire, Părintele Gheorghe Oprean, ctitorul acesteia. Stilul de construcţie al sfântului locaş de închinare este cel brâncovenesc, născut din vechile tradiţii bizantine ale secolelor XIV-XVI, fuzionate cu arta locală seculară.

Arhipăstorul Alba Iuliei a fost întâmpinat la Târnăveni de o mulţime mare de enoriaşi, care au umplut apoi biserica parohială. În timpul Dumnezeieştii Liturghii, ei s-au lăsat pătrunşi de frumuseţea slujbei şi s-au umplut de har, ducând fiecare acasă o fărâmă din plinătatea Jertfei de pe Sfântul Altar. La sfârşitul slujbei, Părintele paroh Sergiu Dumitru a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, primind însemnele distinctive ale acestui rang bisericesc: brâul roşu şi crucea pectorală.

Lasă un comentariu