STUDIU DE CAZ, PENTRU VIITORUL EUROPEI

Distribuie pe:

Dacă ar fi să dăm crezare la ceea ce se prefigurează în construcția politică europeană, multe din partidele de orientare sau ideologie extremistă vor dispare sau vor fi nevoite să se reformeze.

Când am citit în ziarul „Adevărul", din care voi cita în continuare, despre postura incomodă a lui Kelemen Hunor și a uniunii culturale, mi-am dat seama că e aproape începutul sfârșitului. Toată lumea a vociferat când, pe banii contribuabililor, s-a adus atingere demnității și simbolurilor naționale dar nimeni nu a luat nicio măsură. În Parlamentul european un pastor a terfelit imaginea țării și alți netrebnici au aplaudat, iar la București s-a lăsat brusc ceața și tăcerea, ba mai mult, însuși președintele Băsescu i-a atârnat în piept cea mai mare distincție românească pentru înființarea așa-zisului ținut secuiesc. Cazul dezaxatului mintal care l-a batjocorit pe Avram Iancu în piața publică și în direct la o televiziune „independentă", trebuia să fie luat ca studiu de caz, pentru comportamentul politicianului dâmbovițean. Din nefericire cazul acesta nu a fost singular. În același registru al sfidării este și cazul profanării și distrugerii statuii Sfântului Apostol Andrei, simbolul încreștinării românilor, statuie aflată la Bichiș; a profanării mormintelor și monumentelor românești din secuime și a arborării ostentative a altor drapele, decât cele ale Patriei, pe instituții publice din România.

„UDMR s-a trezit cu eticheta de organizație «terorista» pe care nu și-o va mai șterge. In acest moment, sperăm ca nimeni din cancelariile occidentale nu va mișca un deget ca sa-i scape pe aliații lui Viktor Orban din România. E ca și cum ar fi fost prieteni cu Coreea de Nord sau cu talibanii. De fapt, UDMR a făcut jocurile secesioniste pe criterii etnice promovate cu atâta succes de Putin. Si de aici li se va trage și sfârșitul atât UDMR-ului, cât și celorlalte formațiuni extremiste maghiare din România. Vă amintiți cum a fugit Laszlo Tokes din România când a fost amenințat cu ridicarea decorației și când și-a dat seama că amenințările și minciunile lui nu mai sunt tolerate? „Am citat, din ziarul mai sus menționat pentru a face trecerea la ceea ce se întâmplă în Franța, în aceste zile.

Pornirile revanșarde și secesioniste nu-și mai au locul într-o Europă ce se vrea liberă de spectrul distrugerii și al terorismului. Viitorul trebuie să fie al păcii și conviețuirii pașnice, chiar dacă aceste cuvinte par lonzincarde.

 

Lasă un comentariu