FOTBAL - JUCĂTORUL ORIGINAR DIN MUREŞ NU AR REFUZA NICI O OFERTĂ DE LA ASA

Distribuie pe:

Sebastian Bucur: „Mi-aş dori să joc la echipa mare a lui Dinamo". Fundaşul „câinilor" mici îl are idol pe Marcelo şi visează la Naţională

Sebastian Bucur evoluează de patru ani pentru Dinamo II Bucureşti, care în momentul de faţă se află pe locul 6 în Liga a III-a, seria a II-a. Născut în luna decembrie 1996, în localitatea Râciu, judeţul Mureş, Sebastian s-a dedicat fotbalului de la vârsta de 7 ani, actualmente jucând pe postul de fundaş stânga la echipa bucureşteană.

- De când ai început să practici fotbalul şi ce te-a atras la acest sport?

- Am început să practic fotbalul de la vârsta de 7 ani. Încă de atunci mergeam cu tata şi cu unchii mei la fotbal, nu pot să îmi dau seama ce m-a atras cu adevărat. Îmi plăcea la nebunie să urmăresc la TV meciurile de fotbal, să mă joc cu mingea şi aşa am început să joc, din pură plăcere, fără vreo obligaţie.

- Cine te-a descoperit în această artă fotbalistică?

- Am început să joc la ASA Târgu-Mureş, unde l-am avut antrenor pe domnul Constantin Lungu, dânsul mi-a fost primul antrenor, el m-a pus în teren. Apoi am plecat la AKS Kinder, unde i-am avut antrenori pe domnii Dan Moldovan, Ovidiu Mărginean şi Pop Coriolan Lupu, care, de asemenea, şi ei m-au învăţat foarte multe şi le mulţumesc pentru acest fapt. Pot spune că domnul Coriolan m-a descoperit pentru talentul meu. Datorită lui am ajuns la Dinamo Bucureşti.

- În momentul actual evoluezi pentru formaţia Dinamo II Bucureşti. Cum e atmosfera? Cum te înţelegi cu colegii?

- Da, aşa este, în momentul de faţă sunt la Dinamo II, unde este o atmosferă destul de bună. Avem o echipă pregătită, după părerea mea, alcătuită numai din tineri. Sunt diferite caractere, dar mă înţeleg bine cu toţi colegii de echipă.

- Ai fost cooptat şi în lotul naţional de fotbal al României, Under 17. Relaţia de joc diferă faţă de cea de la club?

- Într-adevăr, am evoluat în lotul U17 acum doi ani, la calificări pentru Campionatul European, însă am ratat calificarea. Diferenţa între relaţiile de joc este că la club jucăm de mai mult timp împreună şi ne cunoşteam mai bine, în timp ce la lotul naţional eram din întreaga ţară şi era mai greu să ne adaptăm la traseele de joc, până ne-am obişnuit.

- Există un anume model de fotbalist care te inspiră?

- Jucătorul care mă inspiră pe mine este Marcelo, fundaşul stânga de la Real Madrid, pentru că îşi face treaba, atât defensiv, cât şi ofensiv, iar apoi este şi foarte bun pe postul lui.

- La ce echipă îţi doreşti să evoluezi în viitor? Te-ai gândit să te întorci la Târgu-Mureş?

- Pentru început mi-aş dori să joc la echipa mare a lui Dinamo Bucureşti. Vă daţi seama, după aceea depinde de evoluţiile mele dacă voi ajunge mai sus. Încă nu m-am gândit, dar dacă voi avea ocazia nu voi spune nu.

- Cum a fost anul 2014 pentru tine, şi ce ţi-ai propus pentru noul an?

- Am avut un an destul de bun, atât pe plan sportiv, cât şi pe plan profesional. Mi-aş dori să fac pasul la echipa mare în noul an şi să fiu ferit de accidentări.

- Te caracterizează noncomformismul?

- Nu pot spune că mă caracterizează, dar îmi place să fiu liber, să gândesc eu.

- Care este visul tău ca jucător?

- Visul meu ca jucător este să ajung să joc în străinătate şi la naţionala mare a României.

Lasă un comentariu