Drumul spre performanță

Distribuie pe:

Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, s-a desfășurat Concursul interjudețean de programare pe echipe „Micul Programator", ediția a XIII-a. Evenimentul a fost organizat și susținut de catedra de informatică a Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș, formată din profesorii Gorea Claudiu, Blaga Angela, Mailat Ildiko, Racoți Mihaela, Amănoae Iulian și informatician Degeu Olivia.

Specificul concursului este unul mai deosebit, prin faptul că în competiție intră echipe formate de câte doi elevi, care lucrează simultan la două calculatoare. Astfel, pe lângă echipele școlii gazdă, ne-au onorat cu prezența echipe de la Colegiul Național „Unirea", Liceul Teoretic „Bolyai Farkas", Liceul Tehnologic Nr.1 Luduș, dar și echipe din afara județului. Am avut oaspeți elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr" din Sibiu, însoțiți de prof. Carmen Popescu, Colegiul Național „Avram Iancu" Câmpeni, însoțiți de prof. Virgil Berindeie și de la Colegiul Național „Mihai Viteazul" Turda, însoțiți de prof. Miron Florin.

O altă particularitate este faptul că există probleme doar pentru două categorii: categoria IX-X, unde pot participa elevi din clasele VI-X și categoria XI-XII, unde pot participa elevii claselor a XI-a și a XII-a.

La festivitatea de premiere, dar și pe parcursul desfășurării concursului, ne-a fost alături și dl inspector de informatică, prof. Szabó Zoltán, care a apreciat evoluția elevilor, dar și modul de organizare și desfășurare a concursului.

Câștigătorii la cele două categorii au fost următorii:

- la categoria IX-X:

premiul I - Toșa Andrei și Turturică Răzvan de la Colegiul Național „Unirea",

premiul II - Racheriu Nicolae (clasa a VII-a) și Pețan Paul Andrei (clasa a VIII-a) de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian"

premiul III - Asztalos-Balásy Dániel și Vinczi Richárd de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas"

• mențiuni - Blaga Bogdan și Mailat Radu Ionuț de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian", Moldovan Rareș Valentin și Șopterean-Pop Adrian Laurențiu de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian", Drăghici Septimiu și Tocaciu Valeria de la Liceul Tehnologic Nr.1 Luduș.

- la categoria XI-XII:

premiul I - Pastor Adrian și Florea Andrei Mihai de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian"

premiul II - Moldovan Andrei și Tolan Cristian de la Colegiul Național „Unirea"

premiul III - Mureșan Cezara Iulia și Trifon Titus Traian de la Colegiul Național „Mihai Viteazul" Turda

mențiuni - Horea Ștefan și Dan Alexandru de la Colegiul Național „Unirea", Marc Casian Nicolae și Toader Mihai de la Colegiul Național „Avram Iancu" Câmpeni

Felicităm elevii și profesorii pentru rezultatele obținute.

Lasă un comentariu