Cu „Prietenii dințișorilor", în Cartea Recordurilor!

Distribuie pe:

Csegzi Sandor, directorul Universității Cultural-Științifice Târgu-Mureș, a declarat că instituția pe care o conduce, în parteneriat cu studenții Facultății de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, intenționează să intre în Guiness Book, prin doborârea recordului mondial la spălat simultan pe dinți.

Acțiunea se va desfășura în cadrul proiectului „Prietenii dințișorilor", în luna mai a acestui an, urmând să se întâlnească, în Parcul Municipal din oraș, cât mai mulți tineri și copii, care să se spele pe dinți în același timp.

„Ideea de a doborî recordul la spălat pe dinți urmărește să conștientizeze cât mai mulți tineri că este bine să avem grijă de igiena bucală, pentru că o viață sănătoasă presupune și acest lucru. Evenimentul va însemna și manifestări culturale, manifestări științifice și alte tipuri de activități legate de sănătatea umană", a explicat Csegzi.

În prezent, recordul mondial la spălat simultan pe dinți îi aparține dr. Nyarai Flora Chigwedere, din Zimbabwe, care, în 10 ianuarie 2014, a reușit să adune 497 de persoane. 

Lasă un comentariu