Spectacol cultural excepțional de Ziua Unirii Principatelor în municipiul Reghin

Distribuie pe:

Primăria municipiului Reghin, la inițiativa primarului Maria Precup, a organizat în data de 24 ianuarie un spectacol cultural în cadrul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu". La eveniment au participat sute de reghineni, dornici să rememoreze gestul istoric al înaintașilor noștri care, în frunte cu domnitorul Al. Ioan Cuza, au înfăptuit Unirea Principatelor Române. Invitat de onoare a fost istoricul prof. univ. dr. Cornel Sigmirean.

Curaj și patriotism și prin fapte!

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a rostit o alocuțiune prin care i-a îndemnat pe cei prezenți să dea dovadă și acum de unitate, curaj, demnitate și patriotism. „Cred că 24 ianuarie reprezintă un bun prilej să ne amintim și de cei care au împlinit un vis de veacuri al poporului român, de cei cărora le datorăm străduința de a trăi un viitor demn de sacrificiul lor. Eforturile lor ne obligă pe fiecare dintre noi să dăm dovadă de curaj, demnitate, patriotism nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte, și nu numai în această zi aniversară, ci prin fiecare dintre faptele noastre viitoare.", a declarat edilul local. „Noi, românii, am știut întotdeauna, atunci când a fost nevoie, să dăm dovadă de unitate, să gândim dincolo de diferențele care ne despart și să luptăm pentru idealurile care ne unesc. Suntem astăzi aici să ne reamintim trecutul, să-l respectăm, să știm cine suntem astăzi pentru a putea ști cine vrem să fim în viitor. Vă mulțumesc încă o dată că sunteți alături de noi, și să aveți parte de un eveniment reușit.", a mai adăugat primarul Maria Precup.

Spectacol de cântec și joc românesc

Invitatul special al evenimentului a fost cunoscutul interpret de muzică populară românească Nicolae Furdui Iancu, primit cu aplauze de publicul prezent în sală. Acesta a interpretat melodii cu profund caracter național și unitar, și a reușit să-i emoționeze până la lacrimi pe spectatori. Alături de el au mai avut recitaluri Răzvan Năstăsescu și Ansamblul „Doina Mureșului" al Casei de Cultură „Eugen Nicoară", coord. Valerica Frandăș.

Lasă un comentariu