Belgia: Poliția a arestat trei bărbați cu legături cu „grupuri radicalizate"

Distribuie pe:

Poliția belgiană a arestat marți trei bărbați în orașul Kortrijk, din vestul Belgiei, care aveau legături cu „grupuri radicalizate" și la domiciliile cărora a descoperit arme, a anunțat Procuratura federală, transmite Reuters.

O purtătoare de cuvânt a Procuraturii belgiene a precizat că în prezent are loc verificarea existenței unei eventuale legături între cei trei bărbați arestați marți la Kortrijk și gruparea islamistă vizată de operațiunea de la Verviers, în urma căreia trei persoane acuzate de „apartenență la un grup terorist" au fost încarcerate.

După cum a relatat presa belgiană, cei doi jihadiști eliminați la Verviers aveau legătură cu unul dintre cei trei autori ai atacurilor teroriste din 7 - 9 ianuarie de la Paris - Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici într-un magazin de produse evreiești din capitala Franței.

Autoritățile belgiene estimează că circa 350 de persoane au părăsit până acum Belgia pentru a lupta în Siria și Irak alături de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), unele dintre ele plănuind să comită atacuri pe teritoriul belgian la revenirea din Orientul Mijlociu.

Lasă un comentariu