Hollande le dă asigurări evreilor din țară: „Franța este patria voastră"

Distribuie pe:

„Franța este patria voastră", le-a spus marți președintele francez François Hollande evreilor din Franța, în timp ce numărul actelor antisemite s-a dublat în 2014, în țara care găzduiește cea mai importantă comunitate evreiască din Europa, informează AFP.

Într-un discurs rostit la Memorialul Holocaustului de la Paris cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, șeful statului francez a denunțat creșterea atacurilor antisemite afirmând că reprezintă „o realitate insuportabilă". El a anunțat cu această ocazie o înăsprire a sancțiunilor împotriva rasismului și a antisemitismului.

„Flagelul" antisemitismului „îi determină pe unii evrei să se întrebe în legătură cu prezența lor în Franța. Voi, francezi de confesiune iudaică, locul vostru este aici. Franța este patria voastră", a declarat președintele francez.

În Franța trăiesc între 500.000 și 600.000 de evrei, cea mai importantă comunitate evreiască din Europa și a treia din lume, după Israel și Statele Unite ale Americii.

Lasă un comentariu