Podul de pe strada Barajului, pericol real sau doar dispută politică?!

Distribuie pe:

Între Primăria municipiului Târgu-Mureș și Administrația Bazinală Apele Mureș a existat mereu o relație tensionată. Periodic, primarul municipiului, Dorin Florea, a adus acuze la adresa modului în care instituția ce are în administrație și apele județului gestionează problemele de pe raza orașului. Cu ocazia ședinței comune a consiliilor județene, respectiv, municipale, din data de 27 ianuarie, edilul târgumureșean a făcut afirmații grave la adresa infrastructurii ABA Mureș, în special față de podul de pe strada Barajului.

Podul, în stare de degradare și pericol pentru utilizatori?

Conform spuselor primarului din Târgu-Mureș, podul de pe strada Barajului, care este construit peste barajul priză nr. 2 din Târgu-Mureș, nu este într-o stare corespunzătoare de funcționare, punând în primejdie siguranța celor care îl folosesc. Strada respectivă face legătura între municipiu și comuna Sâncraiul de Mureș, cu cartierele sale rezidențiale, și din această cauză în orele de vârf se merge „bară la bară", mii de târgumureșeni și nu numai circulând zilnic pe respectivul traseu.

Pod perfect funcțional, conform spuselor ABA Mureș

Conducerea ABA Mureș contrazice declarațiile edilului local târgumureșean, subliniind faptul că podul în cauză este verificat periodic, neexistând pericole pentru utilizatori. „Referitor la starea podului peste Barajul de priză nr. 2 Târgu-Mureș, facem precizarea că acesta se prezintă în stare corespunzătoare de funcționare și exploatare, ABA Mureș deținând autorizație de funcționare în condiții de siguranță în exploatare, pentru ambele baraje, emisă și aprobată de Comisia Teritorială pentru Siguranța Barajelor încadrate în categoria de importanță C și D „Transilvania", a declarat directorul ABA Mureș, ing. Ioan Mihail Blaga.

Lasă un comentariu