Iohannis: Parteneriatul Strategic cu SUA, reper fundamental al politicii externe a României

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii (SUA) reprezintă un „reper fundamental" al politicii externe a României și s-a pronunțat pentru o continuare „dinamică" a dialogului politic și a colaborării cu Washington.

„Parteneriatul Strategic cu SUA (...) încununează dedicația cu care diplomații români și americani au servit relațiile bilaterale de-a lungul celor 135 de ani care au trecut de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre București și Washington. România dorește ca dialogul diplomatic și colaborarea cu SUA să continue dinamic, așa încât să se amplifice interacțiunea în domeniile principale ale Parteneriatului Strategic bilateral pentru secolul XXI", a afirmat Iohannis la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România.

Șeful statului a spus că în relația cu SUA o importanță deosebită o are dezvoltarea cooperării economice, precum și a schimburilor interumane, în educație, știință și inovații.

„În anul 2015 va avea loc și operaționalizarea sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu - proiect strategic semnificativ pentru securitatea ambelor state, precum și pentru securitatea euroatlantică", a adăugat Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu