Șeful interimar al SRI, Florian Coldea, va fi audiat săptămâna viitoare în Comisia de Control a SRI

Distribuie pe:

Directorul interimar al SRI Florian Coldea va fi audiat în 9 februarie, la ora 10.00, de Comisia parlamentară de control a SRI, printre temele discuțiilor aflându-se acuzațiile Elenei Udrea și situația generată de demisia lui George Maior de la conducerea serviciului.

Decizia a fost luată de parlamentari în cadrul unei ședințe de urgență, după acuzațiile aduse de Elena Udrea la adresa conducerii Serviciului.

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații a stabilit ca până la data audierii reprezentanții SRI să pună la dispoziția Comisiei informațiile necesare.

Conform unui comunicat al comisiei, temele audierii vor fi: „perspectivele de evoluție ale principalelor riscuri și amenințări la adresa securității naționale a României în anul 2015 și pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situației generate de demisia lui George Maior din funcția de director al SRI; analiza situației generate de afirmațiile/acuzațiile la adresa SRI și a conducerii interimare a SRI, apărute în spațiul public în ultimele zile".

Un alt subiect care va fi discutat de comisie cu membrii conducerii SRI va fi „analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activității SRI".

Elena Udrea a lansat, începând de vineri, acuzații grave la adresa lui Florian Coldea. Președintele Comisiei de control a SRI a declarat, duminică, agenției Mediafax că audierea conducerii interimare a SRI va fi precedată de o anchetă internă în cadrul serviciului cu privire la afirmațiile Elenei Udrea.

 

Lasă un comentariu