Trist! Psihologii au dreptate: Avem „o clasă politică de parveniți"

Distribuie pe:

Nu puțini sunt psihologii care ne dezvăluie un adevăr trist: „Avem o clasă politică de parveniți, oameni lipsiți de moralitate, care nu au valori educaționale și morale clare și fundamentale". „Sunt - cred psihologii - preocupați de interesul personal și complet iresponsabili apropo de progresul societății". Și dacă interesul personal primează, cine să se ocupe de gravele probleme ale societății?, se întreabă, pe bună dreptate, aceștia. Cine și ce să facă pentru populația tot mai bolnavă, de la zi la alta?

Ei sunt de părere că și „știrile care expun agresiv bogăția unora, în contextul în care foarte multă lume este săracă, fac oamenii să sufere, pentru că amplifică frustrările populației, cresc în intensitate sentimentul de neputință și amplifică depresia celor săraci, patologizează populația". Prin contrast, veștile despre arestarea și confiscarea averilor unor personaje politice dau speranță, arată psihologii.

Pe de altă parte, specialiștii în acest domeniu - care au creionat și aspecte privind cauzele apariției depresiei în rândul populației - ne spun și un alt adevăr: anume faptul că, după 25 de ani de la Revoluție, populația României a ajuns să fie formată din copii lăsați în grija rudelor sau, mai grav, lăsați pe cont propriu, la vârste fragede, adolescenți cu probleme emoționale, adulți stresați și bătrâni depresivi. Peste toate, veștile despre bogăție amplifică depresia săracilor, patologizează populația.

Din păcate, asta-i realitatea anului 2015!

Lasă un comentariu