Gorghiu: Votul PNL pentru începerea urmării penale a celor trei foști miniștri va fi categoric da

Distribuie pe:

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că votul pe care PNL îl va da în cazul solicitărilor venite la Parlament pentru începerea urmării penale a celor trei foști miniștri Varujan Vosganian, Ion Ariton și Elena Udrea va fi „categoric da".

„Votul pe cele trei solicitări venite de la Parchet pentru foștii miniștri pentru începerea urmăririi penale va fi categoric, din partea PNL, cu da", a spus Gorghiu

Referindu-se la procedura de ridicare imunității parlamentare la solicitarea Justiției, copreședintele PNL a pus accentul pe perioada lungă în care se desfășoară aceasta.

Ea a afirmat ca PNL dorește ca imunitatea parlamentarilor să fie ridicată, prin vot deschis, în 48 de ore de la solicitarea Justiției, amintind că liberalii au depus un astfel de proiect.

Întrebată dacă ar trebui modificată și Constituția în sensul în care parlamentarii să nu mai aibă acest regim special, copreședintele PNl a amintit că o astfel de discuție a existat în comisia de revizuire a Legii fundamentale înființată pe vremea USL.

„Da, regimul ăsta ar trebui să dispară la nivelul Constituției. Sunt de acord, trebuie să rămână imunitatea pentru declarații politice și pentru vot. (...) Este singura imunitate pe care o văd funcțională în viitoarea Constituție", a adăugat Gorghiu.

Lasă un comentariu