„Știință și... Religie"

Distribuie pe:

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

„Generalul englez Lew Walace, un înverșunat dușman al credinței, în timp ce călătorea cu trenul s-a întâlnit cu colonelul Robert Ingersoll, un ateu convins. Ambii au început să ridiculizeze creștinismul și Biblia. Deodată Ingersoll îl fixă pe general și-i lansă provocarea: „Dumneavoastră sunteți inteligent și aveți o înaltă cultură. Pentru ce nu scrieți o carte în care să arătați că creștinismul e absurd și că Iisus Hristos nici nu a existat. O asemenea carte ar avea un mare succes". Dorința generalului Lew Wallace de a deveni celebru l-a făcut, timp de câțiva ani, să adune material împotriva Bibliei și a lui Hristos.

În fine, s-a apucat să scrie. Când a ajuns pe la cap. al IV-lea, a început să-și dea seama că Iisus Hristos a existat în mod real. Dobândi apoi certitudinea că El a fost ceva mai mult decât un personaj istoric. Și în vârstă de 50 de ani, generalul Lew Wallace, pentru prima dată în viața lui, a îngenunchiat pentru rugăciune și a cerut lui Iisus Hristos să fie și Mântuitorul său personal. Bogatul material adunat n-a fost lepădat. El revizui primele 4 capitole și le completă dând lumii cartea și filmul „BEN-HUR" care a pasionat pe mii de cititori și cinefili din întreaga lume.

Lew Wallace (1827-1905) - „Ben Hur"general în armata engleză, scriitor

***

„CRED ÎN DUMNEZEU ȘI-L ADOR FĂRĂ SĂ ÎNCERC A-L ÎNȚELEGE. ÎL VĂD PRETUTINDENI DE FAȚĂ ȘI ACTIV: NU NUMAI ÎN CÂRMUIREA VEȘNICĂ A VIEȚII ȘI ÎN VIAȚA LĂUNTRICĂ A SUFLETULUI NOSTRU, CI ȘI ÎN ISTORIA POPOARELOR ȘI A OMENIRII".

Guizot (1787-1874) - „învățat francez", istoric, orator, om de stat francez, membru al Academiei Franceze prim-ministru, al XXII-lea premier al Franței, s-a remarcat în ce privește învățământul, susținând crearea de școli în departamente și comune. A susținut monarhia constituțională în cadrul Revoluției din iulie 1830

***

„BINE FACI CĂ-ȚI CAUȚI LINIȘTEA ÎN EVANGHELIE, CĂCI EA ESTE UN IZVOR NESECAT DE ADEVĂR".

Emanuel Kant (1724-1804), filosof german, unul din cei mai mari gânditori din perioada iluminismului în Germania. Este socotit unul din cei mai mari filosofi din istoria culturii apusene

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu