O POVESTE CREDIBILĂ DESPRE INSPIRAŢIE/ TALENT ŞI TRANSPIRAŢIE/ ANTRENAMENT, CU LICEANUL IONUŢ BICA, DIN LUDUŞ

Distribuie pe:

Ionuţ Bica este elev în clasa a XII-a E la Liceul Tehnologic din Luduş. A fost premiant în clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Este sportiv legitimat la Fotbal Club ,,Mureşul'' Luduş, la Clubul Sportiv ,,Victory'' din municipiul Cluj-Napoca, component al lotului naţional şi campion al României la fotbal-tenis, triplu campion mondial, cu titluri câştigate la Campionatele Mondiale de fotbal-tenis, de la Nicosia - Republica Cipru, ediţia 2014.

Traseul lui Ionuţ Bica de la start la performanţă este jalonat de întâlniri cu oameni potriviţi care l-au ajutat şi îndrumat la timpul potrivit. Cel dintâi îndrumător i-a fost chiar tatăl său, domnul Vasile Bica, jucător de bază al echipei de fotbal ,,Mureşul'' Luduş. În 2006, adică la vârsta de nouă ani, Ionuţ a fost legitimat la echipa de juniori ,,Mureşul'' Luduş, unde a avut privilegiul să-i aibă ca antrenori pe profesorii Mihai Enyedi, Claudiu Ciucă, Cosmin Botezan şi pe domnul Ioan Orosfoian, preşedintele F.C. ,,Mureşul'' Luduş. În 2009, când a împlinit 12 ani, domnul Marius Bologa i-a dezvăluit frumuseţea sportului fotbal-tenis. Sub îndrumarea antrenorilor Szilagyi Jozsef şi Varro Gyula, de la ,,Gomboş Marţial Art'', din Târgu-Mureş, a ocupat locul al doilea la turneul de fotbal-tenis inclus în programul ,,Zilele municipiului Târgu-Mureş''. După trei ani a intrat în atenţia a doi excepţionali antrenori, domnii Daniel Săsărman şi Florin Purice, de la Clubul Sportiv ,,Victory'', din Cluj-Napoca. Legitimat la acel club, a participat la antrenamente şi la partidele programate în campionatul naţional de fotbal-tenis, înregistrând eventul în vara anului 2014, prin câştigarea Campionatului Naţional şi a Cupei României - juniori, desfăşurate la Mamaia. Astfel, a ajuns campion al României şi în atenţia domnului Tchabass Frederico Tavares, din Bucureşti, antrenorul lotului naţional şi preşedinte al Federaţiei Române de fotbal - tenis, Cluburi şi Asociaţii Judeţene, subordonată Ministerului Tineretului şi Sportului. Cu lotul naţional al României a participat, în octombrie 2014, la Campionatele Mondiale de fotbal-tenis de la Nicosia - Cipru. A triumfat. Datorită jocului său şi al colegilor, echipele României au fost declarate campioane mondiale. Ionuţ Bica a fost distins cu trei medalii de aur, cu trei cupe şi cu trei diplome de campion mondial. La ora actuală, Ionuţ este campion mondial la proba de dublu, împreună cu Varro Norbert, Răzvan Vornicu şi Dani Popovici, din Lupeni (doi în teren, doi, rezerve), campion mondial la proba de triplu, împreună cu Lică David, Răzvan Vornicu şi Varro Norbert, din Lupeni, Piţigoi, din Alexandria şi Vlad, din Cluj-Napoca, campion mondial la categoria Dublu Mixt U 21, împreună cu Ane Maria Gherghel, Ana Maria Rizescu şi Marius Stoienică, din Lupeni, judeţul Hunedoara. Pentru Ionuţ Bica, din Luduş, de trei ori a fost înălţat Drapelul Naţional al României pe cel mai înalt catarg, de trei ori a fost intonat la Nicosia Imnul Naţional al României.

La revenirea în Luduş, a fost întâmpinat cu urarea BINE AI VENIT ACASĂ, CAMPIONULE! Cu lacrimi de bucurie în ochi, l-au îmbrăţişat mama sa, doamna Iulia Bica, tatăl Vasile, fratele Doru şi rudele invitate. La încheierea petrecerii de familie, Ionuţ a declarat: „La sport sunt campion. De acum încep şi campionatul pentru bacalaureat şi admiterea în învăţământul superior. Trebuie să mă gândesc şi la pâinea cea de toate zilele. Toate stau în puterea mea. Nu las garda jos!''

Bucuria lui Ionuţ a fost împărtăşită cu entuziasm de colegii de clasă, de doamna directoare Claudia Botezan, doamna dirigintă Lucreţia Şerban, de alţi profesori. În timpul întâlnirii cu cei mai de seamă oameni din Luduş, din data de 29 decembrie 2014, domnul primar Cristian Moldovan i-a oferit lui Ionuţ, în nume propriu, suma de o mie de lei, iar din partea Primăriei şi a Consiliului Local Luduş, Diploma SPORTIVUL ANULUI. Tot în cursul lunii decembrie 2014, Ionuţ Bica a fost distins cu Diploma de excelenţă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, înmânată de primarul Emil Boc în cadrul Galei ,,Zece pentru Cluj'', desfăşurată la Casa de Cultură a Studenţilor. Spre finele lui 2014 a fost premiat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Mureş şi de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Cluj, cu prilejul Galei Sportului Judeţean.

În prima lună a anului 2015 am primit declaraţii ale celor care îl cunosc bine şi care îl preţuiesc pe Ionuţ. Doamna profesoară inginer Claudia Botezan, directoarea Liceului Tehnologic Luduş, şi doamna dirigintă prof. Lucreţia Şerban îl felicită pe Ionuţ Bică pentru excelentele performanţe sportive, de valoare naţională şi mondială, îi recunosc meritele la învăţătură, atestate de diplomele de premiant, îi apreciază calităţile moral-volitive şi trăsăturile de caracter, îi urează să cunoască şi în continuare succesul, atât în spaţiul învăţăturii, cât şi în cel al sportului preferat.

O adevărată statuie îi ridică domnii antrenori Daniel Săsărman şi Tchabass Frederico Tavares, susţinând că Ionuţ Bica, din Luduş, este un sportiv de mare clasă, deopotrivă talentat şi serios, un sportiv care îşi mobilizează energiile la capacitate maximă, este capabil să îl revigoreze pe cel de lângă el, atunci când acesta este demoralizat sau lipsit de putere, nu renunţă la luptă, indiferent de câtă oboseală a acumulat pe teren. Domniile lor îi prevăd un viitor excelent de afirmare în viaţă, bazându-se pe realitatea că Ionuţ tinde mereu să atingă un înalt nivel de cunoaştere şi înţelepciune!

Impresionante sunt şi mesajele semnate de două bune colege de-ale sale. Ane Maria Gherghel, din Lupeni, colegă la lotul naţional de fotbal-tenis, împreună cu care a câştigat medaliile de aur la proba de Dublu Mixt U 21, la Nicosia-Cipru, în 2014: ,,Ionuţ este o persoană luptătoare, un coleg de nădejde, un sportiv care recepţionează repede cerinţele antrenorilor, părerile şi sfaturile colegilor. Am descifrat uşor dăruirea sa totală în teren, dorinţa de afirmare şi de reuşită. Prin el se reconfirmă un străvechi adevăr: în orice reuşită, talentul/ inspiraţia reprezintă unu la sută, iar antrenamentul/transpiraţia reprezintă nouăzeci şi nouă la sută. Ionuţ este un om de excepţie, un suflet minunat, un talent deosebit. Îi doresc succes şi un viitor plin de realizări. Aş fi onorată să fim şi în continuare colegi de echipă în lotul naţional, să câştigăm trofee împreună, ca, peste ani şi ani, să avem cu ce ne mândri''.

Giulia Sabău, elevă la Liceul Tehnologic din Luduş: ,,În patru ani de când suntem colegi de clasă, ba chiar împărţim aceeaşi bancă, am învăţat multe de la Ionuţ. Pe lângă rezultatele bune în sport şi la învăţătură este un om deosebit, cu o personalitate puternică, un prieten bun pe care te poţi baza mereu. Ambiţia, seriozitatea de care dă dovadă în orice demers al său, simplitatea cu care ştie să aducă un zâmbet pe feţele colegilor sunt unele dintre calităţile lui de bază. Mi-ar lua mult şi tot nu aş reuşi să spun tot ce am de spus despre Ionuţ. Îi doresc succes în tot ce îşi propune şi sunt sigură că vom mai auzi despre el numai lucruri bune. În numele colegilor de clasă îl rog: Fă-ne să fim mereu mândri de tine!''

Ionuţ a prins gustul provocărilor, al competiţiilor cu alţii şi cu sine însuşi. Se simte foarte bine în compania persoanelor talentate şi dispuse să dea acel procent de 99% de transpiraţie pentru afirmarea talentului. De aceea, va continua sportul de performanţă. Şi-a întocmit un program zilnic şi săptămânal, pe care îl respectă, astfel încât să aibă suficient timp şi pentru învăţătură şi pentru întreţinerea condiţiei fizice. Este atent şi la ce şi cât mănâncă. Cu alte cuvinte, nu lasă nimic la voia hazardului.

În numele comunităţii luduşene, domnul primar Cristian Moldovan, fost sportiv şi profesor de educaţie fizică, îi urează: Mult noroc în viaţă, tinere Ionuţ Bica!

Lasă un comentariu