De ce a fost schimbat Srecko Sekulovic?

Pentru început, o precizare necesară, pentru cei care nu ştiu încă: B.C. Mureş Târgu-Mureş este o structură sportivă de drept privat, constituită conform Legii 69/2000. Este normal, atunci când stabileşti bugetul clubului, de venituri şi cheltuieli, să ţii cont de câţi bani dispui, tu ca proprietar al echipei, pentru susţinerea activităţii competiţionale. Dacă te mai bazezi şi pe alte surse de bani, cu atât mai bine. Mă refer la cele provenite de la Primăria Târgu-Mureş, ori de la sponsori. Este adevărat, în ultimii ani, aceasta a alocat unor structuri sportive din oraş o anumită sumă de bani. Lucru benefic pentru sportul mureşean. Problema este alta, sumele acestea de bani vin cu ţârâita de la Primărie, când şi când...Un fapt interesant, în nicio conferinţă de presă organizată, personal nu m-am dus demult la o astfel de...pierdere de vreme, niciun proprietar de echipă/structură sportivă nu a spus, cu subiect şi predicat, că primarul Dorin Florea nu le-a aprobat, la timp, plata sumelor de bani promise. Nu, nu cumva să-l supere, altfel nu se ştie ce se va întâmpla în sezonul următor! Când eşti dependent, în foarte mare măsură, de banii Primăriei, este, cred, şi o problemă de management. Un alt lucru interesant: când merge echipa, proprietarul este în prim-plan! Nu acelaşi lucru se-ntâmplă când formaţia pierde meciuri, când, aţi ghicit, de vină este Primăria - care nu ne-a virat banii la timp! Şi acum - la cestiune!

Prin „târg" circulă două „petarde" lansate de oameni din anturajul echipei B.C. Mureş. Unii spun că „este rău dacă antrenorul este schimbat de cei care sunt activi pe reţelele de socializare"! Alţii, însă, nu puţini, afirmă că „Srecko a fost schimbat de jucători"! Rău dacă s-a întâmplat aşa. În ce mă priveşte, nu agreez nicio variantă. Mai degrabă cred că, sătul de nenumăratele promisiuni făcute de Cornel Lungu, cum că mâine-poimâine vor veni banii de la Primărie, Srecko a decis singur să se despartă de formaţia mureşeană. Cu atât mai mult, cu cât adusese la Târgu-Mureş, pe barba lui, cum se spune în popor, vreo 4 jucători, care, normal, îl întrebau zilnic de situaţia lor financiară. De aici şi nemulţumirea lor, dar şi a lui Srecko Sekulovic, faţă de conduita conducerii clubului.

Personal, îl regret. A fost un antrenor pe care-l recomanda competenţa profesională, concretizată prin rezultatele obţinute.

Poate, mâine-poimâine, o să-l regretăm...

Lasă un comentariu