REGULI SIMPLE PENTRU EVITAREA ATACULUI DE CORD

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Prevenirea Bolilor Cardiovasculare, citaţi de descopera.ro, susţin că trei din patru atacuri de cord pot fi prevenite în cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 50 de ani.

„În cercetarea noastră, am analizat obiceiurile privind dieta şi sănătatea a circa 70.000 de asistente medicale, pentru aproximativ 20 de ani. În această perioadă, 456 de femei au suferit atacuri de cord, iar în cazul a 31.691 de femei au fost identificaţi unul sau mai mulţi factori de risc privind bolile cardiovasculare, inclusiv diabet de tip II, hipertensiune şi niveluri crescute ale colesterolului. Vârsta medie a participantelor era de 37 de ani, vârsta medie a femeilor diagnosticate cu boli de inimă a fost de 50,3 ani, iar cea a femeilor care prezentau un factor de risc privind instalarea unei boli cardiovasculare a fost de 46,8 ani.

Tuturor participantelor le-am recomandat să respecte şase reguli: renunţarea la fumat, menţinerea unei greutăţi corporale în limitele normale, alocarea a cel puţin 150 de minute pe săptămână pentru exerciţii fizice, limitarea timpului acordat privitului la televizor la şapte ore pe săptămână, consumul a maximum un pahar de alcool pe zi şi respectarea unui regim alimentar sănătos.

După 20 de ani, femeile care respectau toate cele şase reguli privind un stil de viaţă sănătos prezentau un risc cu 92% mai scăzut de a suferi un infarct miocardic şi cu 66% mai mic de a prezenta un factor de risc legat de instalarea unei boli cardiovasculare", precizează cercetătorii americani. 

Lasă un comentariu