Cine are interesul să măture gunoaiele celor două mandate prezidenţiale?

Distribuie pe:

Tot mai mulţi oficiali S.U.A, care până mai ieri nu ştiau unde se află România pe harta lumii şi confundau Bucureştiul cu Budapesta, preocupaţi acum de extinderea influenţei în Estul Europei şi de transportul armamentului pentru un eventual conflict în zonă, au făcut potecă spre România. Dean Thompson a venit la ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ca să-i dea de veste asupra transportului de echipament militar secret pentru aşa-zisul scut antirachetă de la Deveselu - de fapt, un punct nodal militar al S.U.A. - de unde pot fi lansate rachete spre statele europene neascultătoare sau ostile politicii lor. Probabil, a venit şi ca să-l „convingă" pe preşedintele Johannis să dea undă verde Legii Big Brother, pentru ca S.U.A să-şi asigure flancul balcanic. Mari farisei sunt liderii americani! Credeţi că de drag şi pe gratis ne aduceau ei armament sofisticat la Deveselu? Nici în cele mai frumoase vise americanii nu oferă ceva pe gratis. Ne înarmează cu forţa pentru interesele lor geo-strategice, pentru a se folosi de noi când vor vrea, iar după ce „maurul îşi va fi făcut datoria, maurul poate să moară"! Ne vor da cu tifla ca la orice slugă.

Greşelile diplomatice funcţionează la cote nemţeşti

Cât despre preşedintele nostru, ce să mai zică poporul, când o ţine numai în vizite, mesagerie pe feisibuc şi decorări. Potrivit lozincii „România lucrului bine făcut", săptămâna trecută, Klaus Iohannis i-a decorat pe chestorul acuzat la Referendum şi pe fostul şef de la Situaţii de Urgenţă, demis după accidentul din Apuseni. Bună treabă face cel care-l sfătuieşte în aşa hal! Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Ofiţer pe chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Cabulea, probabil, pentru că a scăpat ca prin urechile acului de urmărire penală. Cabulea a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale, folosite la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu din 2012. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat şi pe generalul Ion Burlui, demis de la şefia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), după ce a fost acuzat că nu a intervenit la timp în tragedia din Munţii Apuseni, unde a murit pilotul Adrian Iovan. Toate acestea demonstrează că la nivel înalt colaborarea şi greşelile diplomatice funcţionează la cote nemţeşti.

Au făcut din România un târg pentru cine dă mai mult

Privind cu atenţie în curtea noastră vom observa un picaj periculos pentru siguranţa naţională, un vai şi-amar în justiţie, în serviciile speciale şi în politică. Instituţiile statului au ajuns la cota de avarie. Interlopii din culise şi cei care ocupă fotolii cheie par a avea la degetul mic preşedinţi, procurori, judecători şi politicieni, iar criminalitatea gulerelor albe a atins cote de neimaginat. Parcă toate instituţiile statului au înnebunit, făcând din România un târg pentru cine dă mai mult! Sper ca toţi cei aflaţi în pârghiile Puterii, cărora încă nu le-a bătut DNA-ul în poartă, să priceapă că le va veni rândul. Prea repede au crescut cocoşeii în bătătura fostului preşedinte! Au schimbat atâtea pene până au ajuns în cele dungate. Colonelul expirat Robert Turcescu era la curent cu mârşăviile, dar dădea cu „Trăiască Traian" pe sticlă! N-ar strica să fie luat şi el la întrebări. Cu obrăznicia caracteristică unui acoperit, acuma vinde informaţii din casă,  după demisia şefului S.R.I., George Maior. Jurnalistul susţine că George Scutaru, consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis, va fi noul şef la S.R.I.

 Spectacolul ruşinii naţionale, o regie marca Băsescu?

În timpul celor două mandate, Băsescu le-a stat prea mult pe cap factorilor de decizie, le-a stricat freza şi i-a coafat potrivit înclinaţiilor sale artistice; le-a boţit epoleţii, gulerele albe şi robele, iar românul va merge în continuare tăcut pe tăciuni aprinşi, în sărăcie şi neputinţă, aşa cum cavaleria poloneză, în Al Doilea Război Mondial, a mers cu săbiile scoase împotriva tancurilor, fiind făcută praf şi pulbere sub şenile. Serialul dramatic al turnătoriilor la D.N.A., un spectacol al ruşinii naţionale, la care privesc îngroziţi nu numai românii, ci o lume întreagă, pare a fi o regie marca Băsescu, care urmăreşte să măture gunoaiele acumulate în perioada celor două mandate. Oriunde am lucra, este obligatoriu să adunăm mizeria şi s-o punem la coşul de gunoi. Să ne amintim de declaraţia lui Băsescu: „Există o lungă listă de oameni cu care am dat-o în bară!" În timp ce Udrea citea pomelnicul acuzator în numele tatălui, Băsescu se amuza copios în faţa televizorului, simţindu-se bine, potrivit declaraţiei sale, în sânul familiei. Să ne amintim cu cât sânge rece a tăiat Boc 25% din salarii şi pensii, în timp ce Ministerul condus de Elena Udrea - maestră în cheltuitul banilor din buget şi de pe unde se potrivea socoteala, a primit cu dedicaţie de la Bugetul de Stat un supliment de 4,5 miliarde euro. Boc ştie de ce i-a dat şi poate va răspunde în faţa legii şi în faţa milioanelor de români pe care i-a trimis în foame şi sărăcie, retezându-le grosolan dreptul la o viaţă decentă şi demnă. Sper că şi Roberta Anastase va da socoteală pentru fraudarea cvorumului în Parlament. În jurul Puterii şi-au făcut cuib interlopii, jigodiile şi toate scursurile din partidele politice şi din presă, pe care nici măcar Goagălul nu i-a făcut mai deştepţi.

 C.S.M. trebuie reformat!

Am spus de atâtea ori că niciun politician nu s-a urcat pe catalige ca să mângâie România pe creştet şi să-i restituie ce i s-a furat. Să nu credeţi că preşedintele Iohannis e un înger trimis să cureţe grajdurile corupţiei şi bordelul politicii româneşti prin feisbuc. Să nu vă aşteptaţi prea mult de la prea omeneştile-i slăbiciuni, incompatibile cu înalta funcţie în stat. I s-a ordonat să nu se amestece în scandalul Udrea-Serviciile secrete şi, ca să-şi umple timpul în mod plăcut, decorează, merge pe stadioane, trimite mesaje pe feisbuc, felicitări şi flori la zile aniversare sau cu ocazia altor festivităţi omagiale. Marea curăţenie şi greblarea faunei este impusă din afară, prin fostul pion, nu degeaba americanii o tot lăudau pe Kövesi, căreia, sperăm, îi va veni curând rândul în boxă. Avem o clasă politică de puşcăriaşi, justiţia şi instituţiile statului colcăie de penali, scriam în 2013 în editorialul „Ori transformăm politica în puşcărie, ori îi legăm fedeleş pe mafioţi". Cei care s-au îngrăşat peste măsură din sângele poporului plesnesc acum ca puricii. Este dovedit cu acte. De dimineaţă până seara avem parte de spectacole jalnice. Corupţii se măcelăresc între ei, iar Kövesi şi Coldea ar trebui să cadă pe gânduri, să ia exemplul lui Maior şi să demisioneze. C.S.M. trebuie reformat! Procurorii şi judecătorii cu venituri nejustificate şi averi uriaşe să fie anchetaţi! Toate averile dovedite a fi ilicite să fie confiscate! Oare Maior s-a dat, de bună voie, la o parte din calea furtunii sau a venit dispoziţie să fie pus pe lopată? Iată ce scrie site-ul Corupţia.ro: „Demisia lui George Maior, un fel de Eminenţa Sa, Cardinalul Richelieu, nu a venit din dorinţa sa de a pleca din fruntea S.R.I., susţin surse oficiale, ci i-a fost cerută de preşedintele Iohannis şi de alte structuri, inclusiv acelea care l-au susţinut şi apreciat pe Maior ani de zile ca fiind cel mai profesionist specialist al serviciilor din Europa. Se pare că Iohannis a dorit să îi ceară demisia, pentru că, în campania electorală, Maior a ales să îl ajute pe Victor Ponta."

De la „Să trăiţi bine" la „România lucrului bine făcut" nu-i mare deranjul

În cârligul undiţei a fost prins şi Adrian Sârbu - omul desemnat de către Silviu Brucan pentru a filma constituirea noii puteri, pe mâna căreia a încăput România după asasinarea preşedintelui Nicolae Ceauşescu. Asupra lui Sârbu planează acuzaţii foarte grave. Conform portalului „Ziarişti Online", Adrian Sârbu, în calitate de şef de cabinet al primului ministru Petre Roman, ar fi pus la dispoziţie minerilor 20 de garnituri de tren şi 11 autocare pentru deplasare spre  Capitală. Mărturiile din Dosarul Mineriada 1990 spun că, în 11 iunie 1990, Bogdan Pătraşcu, deputat F.S.N. de Dâmboviţa, secretarul Camerei Deputaţilor şi secretar general F.S.N., a fost informat de Adrian Sârbu că la Guvern s-a luat hotărârea de evacuare a Pieţii Universităţii. Conform unui Raport văzut şi citat de B.B.C, Sârbu i-a telefonat ministrului de atunci al Transporturilor, Corneliu Burada, pentru a-i cere să asigure transportul oamenilor solicitat de F.S.N. Galaţi. Ministrul i-a răspuns că e nevoie de o comandă specială, care în cele din urmă a fost făcută, consemnează site-ul sus amintit. Cu toată curăţenia declanşată în Justiţie, S.R.I. şi scena politică nu va fi nicio îmbunătăţire, nicăieri, dacă nu vor fi deratizate până la ultimul exemplar clanurile de gândaci, căpuşe, ţânţari şi ploşniţe, care se hrănesc în mod sistematic şi ostentativ, de un sfert de veac, din raţia de drept a poporului român. Previzibil, preşedintele Iohannis va da vina pe greaua moştenire, pe F.M.I., pe situaţia din Ţară şi din Europa, pe politica de austeritate de la Bruxelles şi ne va citi cu drag, ori de câte ori i se va ivi ocazia, discursuri poetice de pe hârtie, suficient de abil construite de consilieri, ca să fie înghiţite ca nişte găluşte de către cei care sunt de acord cu abureala lozincilor, şi va răspunde tuturor cererilor de prietenie pe feisbuc. De la „Să trăiţi bine" la „România lucrului bine făcut" nu-i mare deranjul, nici distanţa, ba, chiar aş spune, e tot un drac, acelaşi tărăboi, dosare murdare, saci de bani! Cazuri „fericite", fiindcă cei mai incomozi au fost trimişi pe lumea cealaltă. Şi avem un lung pomelnic de sinucideri şi morţi suspecte. Adunătura aceasta de fripturişti - o ruşine naţională - mafioţii aceştia celebri, vânduţi „agenturilor străine", vor încasa, precum hoţii de buzunare, câte 2-3 ani de cătuşe pentru că au confundat bordelul cu Guvernul, cu Justiţia, cu serviciile secrete şi cu instituţiile statului. Ce folos că se vor duce (sau nu) la puşcărie, dacă averile le rămân intacte şi România tot jefuită! Mai poate face faţă cineva sistemului mafiot şi criminal din România?

Lasă un comentariu