De curând, pe 4 februarie, s-a sărbătorit „Ziua internațională de luptă împotriva cancerului", o boală gravă pentru întreaga omenire care, odată instalată, este foarte greu sau chiar imposibil de tratat.
Deși se vorbește foarte mult despre medicina preventivă, adică despre acele măsuri care se pot lua pentru ca bolile grave să nu apară, multă lume nu este suficient informată, astfel încât să aplice din timp și cu perseverență astfel de metode.
Dacă, de exemplu, pe corp sau în gât apar diverse forme de negi sau de răni, există metode naturale de eliminare a acestora, printr-o soluție preparată din coada calului (barba ursului, cum se mai numește), plantă care se găsește la plafar.
Iată și modul de preparare a soluției. Într-o cană de inox se pun 200 ml de apă, care se încălzește până la fierbere, în care se adaugă aproximativ trei linguri de coada calului; se acoperă vasul cu un capac, iar după 24 de ore se strecoară prin vată. Cu această soluție se tamponează, zilnic, negul sau rana, iar vata cu care s-a tamponat se prinde cu un leucoplast și se lasă peste neg (rană), cel puțin 8 ore. Dacă rana este în gât, se face gargară. Tratamentul se aplică până la dispariția negului sau a rănii, ceea ce se va întâmpla cu siguranță.
O altă boală gravă este boala de rinichi. Aceasta apare și la tineri, mai ales dacă își păstrează lenjeria intimă pe ei, după ce au făcut baie. În caz că apar dureri de spate, acestea se pot elimina prin purtarea unei centuri, pe care se aplică nasturi din fier.
Mi-am permis să scriu cele de mai sus, fiindcă eu am activat și ca asistent medical de laborator (biochimie și microbiologie), la Cluj, Iași și Târgu-Mureș.