Sucurile gastrice ne influențează memoria

Distribuie pe:

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, memoria începe să ne joace feste și punem acest lucru pe seama îmbătrânirii creierului.

Se pare însă că nu ar trebui să „învinuim" doar activitatea neuronilor pentru memoria slabă, ci și pe cea a stomacului. Potrivit gastroenterologului Anton Emmanuel de la Colegiul Universitar din Londra, sucurile gastrice insuficiente reprezintă uneori sursa problemei. Multe persoane sunt diagnosticate în mod greșit cu demență, cauza reală a problemelor cognitive și a celor de memorie fiind carența vitaminei B12, spune dr. Anton Emmanuel.

Această vitamină este esențială pentru buna funcționare a neuronilor. Ea este implicată în sinteza de mielină, o substanță care formează învelișul terminațiilor nervoase.

Absorbția vitaminei B12 scade odată cu vârsta

Un aport insuficient al acestei vitamine din alimentație face dificilă transmiterea impulsurilor nervoase. Pentru că ea se găsește în alimente de origine animală, vegetarienii sunt mai predispuși la carențe. Însă riscul există pentru toate categoriile de persoane, pentru că, pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de sucuri gastrice se diminuează, iar ele sunt esențiale pentru absorbția vitaminei B12.

Lasă un comentariu