Schimbare de comandă la Brigada 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul", din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Sâmbătă, 15 februarie 2015, în prezența ministrului Apărării, Mircea Dușa, colonelul Mircea Dan Șuta a preluat comanda Brigăzii 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul" de la generalul de brigadă Adrian Constantin Ciolponea, care a fost numit în funcția de locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA", din Cluj-Napoca, evenimentul având loc la sediul Unității Militare 01010, din Târgu-Mureș.

Colonelul Mircea Dan Șuta a îndeplinit, din luna noiembrie a anului 2011 și până în prezent, funcția de locțiitor al comandantului Brigăzii 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul".

„Astăzi este un eveniment deosebit la Brigada 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul", acela al schimbării comenzii. Domnul general Ciolponea a preluat funcția de locțiitor al comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA", din Cluj-Napoca, precum un semn de apreciere a muncii pe care a desfășurat-o de-a lungii întregii cariere militare, dar și la comanda acestei brigăzi. Eu vreau să îi mulțumesc domnului Ciolponea (deși nu este prezent, pentru că se află în SUA la un curs de pregătire) pentru întreaga activitate pe care a desfășurat-o la comanda brigăzii. Prin același ordin, l-am numit în funcția de comandant al Brigăzii 6 Operații Speciale pe domnul colonel Șuta, un militar care a parcurs toate treptele ierarhiei militare, un om cu experiență.

Brigada 6 Operații Speciale desfășoară, în continuare, exerciții în comun cu militarii americani, chiar și astăzi aflându-se la Târgu-Mureș un detașament de militari americani, care se pregătesc împreună cu militarii noștri", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Apărării, Mircea Dușa. 

Lasă un comentariu