ÎNTRONAREA NOULUI EPISCOP AL COVASNEI ȘI HARGHITEI

Distribuie pe:

Duminică, 15 februarie 2015, a fost întronat, la Catedrala Arhiepiscopală din Miercurea Ciuc, noul ierarh al Arhiepiscopiei Covasnei și Harghitei, în persoana părintelui Andrei Făgărășanul. Cu acest prilej, Mitropolitul Ardealului, ÎPS dr. Laurențiu Streza consideră că misiunea noului ierarh al Covasnei și Harghitei este foarte importantă în contextul în care credincioșii pe care îi va păstori trăiesc într-o zonă multiculturală și este necesar să continue activitatea misionară a predecesorului său. „Zona aceasta a fost luată în atenție, demult, de biserica noastră pentru că în partea aceasta populația românească este minoritară față de celelalte naționalități conlocuitoare. A dat bunul Dumnezeu ca un ucenic al Înalt Preasfințitului Ioan, Preasfințitul Moldovan astăzi să-și schimbe numele din Făgărășanul în Episcop al Covasnei și Harghitei. Noi nădăjduim ca lucrarea pe care a împlinit-o timp de 7 ani la noi, acum s-o împlinească în mod desăvârșit."

Preasfințitul Andrei s-a născut în anul 1967 în județul nostru, în comuna Chețani, și s-a călugărit în 1990 la mănăstirea Toplița. Din 1995 a fost starețul mănăstirii Făgețel din județul Harghita, iar în 2008 a devenit Episcop Vicar la Arhiepiscopia Sibiului.

Să-i dorim conjudețeanului nostru, ÎP Andrei, în înalta răspundere oferită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, o păstorire de succes și să fie binecuvântat de gândul cel bun pentru enoriașii pe care îi va păstori.

Lasă un comentariu