0800.800.085 - telefon gratuit pentru reclamarea refuzului de eliberare a bonului fiscal!

Distribuie pe:

„Dacă nu primiți bon fiscal, aveți obligația să-l solicitați. În cazul unui refuz, aveți dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia.

Solicitați și păstrați bonurile fiscale, pentru a putea participa la extragerile lunare și ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale. Este interzisă înmânarea către client a altui document, care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decât bonul fiscal.

Pentru a semnala nerespectarea obligațiilor legale ale operatorilor economici, puteți apela gratuit, non-stop, serviciul TelVerde al Ministerului Finanțelor Publice - 0800.800.085", se stabilește într-un proiect de ordin al ministrului Finanțelor.

De la 1 martie 2015, restaurantele, barurile și cluburile vor fi obligate să publice pe meniu, la fiecare masă, un anunț-tip, formulat de Ministerul Finanțelor, privind obligația emiterii bonului fiscal: „Începând cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care desfășoară activități comerciale în unități de tip restaurant, bar, discotecă, club și altele asemenea asigură informarea clienților și prin tipărirea anunțului de atenționare, pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziția acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienților, aceștia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunțul de atenționare".

Măsurile inițiate de Ministerul Finanțelor sunt dedicate „Loteriei bonurilor fiscale", a cărei primă extragere ocazională va avea loc în 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paști), cu un fond de premiere de 1 milion lei.

Lasă un comentariu