EXPOZIȚIA DE PICTURĂ ,,PANE NOSTRUM"

Distribuie pe:

Motto: ,,Nihil Sine Deo"

Sâmbătă, 15 februarie 2015, la Galeria de Artă ,,Unirea" a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din Târgu-Mureș a avut loc vernisajul expoziției personale de pictură a artistei Alexandra Belciug. Cu această expoziție, artista ne mărturisește iubirea sa pentru Dumnezeu și se depășește pe sine.

Picturile prezentate în expoziție dovedesc maturitatea plastică a artistei care, cu mijloace artistice plastice moderne, desfășoară un discurs filosofic creștin coerent. A expus lucrările cu temele ,,Cristice" și ,,Liturghia" cu un număr de opt tablouri reprezentând ,,Apa vieții", ,,Apa Botezului", ,,Curcubeul", ,,Prescura", ,,Pâinea", ,,Pistornicul" și ,,Sămânța".

Evidențiem splendidul tablou ,,Peștele", precum și lucrările ,,Colacul pomenirii" și ,,Frânghia". Regăsim semnul în gardul de sârmă ghimpată, semănând cu o coroană ce a înconjurat pentru un timp Biserica Blajului (Greco-Catolică), atât oprimarea umană, cât și sublimarea prin credință.

În centrul simezei ,,Potirul Sfânt", ,,Graalul" cu sângele lui Hristos, vinul noului legământ, băutura vieții și a nemuririi. Un alt tablou cu ,,Crucea", reprezentând aici pe cel răstignit Iisus Hristos, simbol de suferință și ascensiune.

Menționăm și tablourile ,,Poarta" către suflet, ,,Pâinea" cea de toate zilele, truda pentru pâine a țăranului, o femeie ,,Bătrână meditând" și întrebându-se care este rostul vieții, și casa omului, precum și ,,Casa Domnului" - biserica, totul sub semnul Dumnezeiesc al crucii. Mai sunt tablouri reprezentând ,,Evanghelia", ,, Lumânarea" și ,,țintirimul", unde ne ducem cu toții la umbra crucii.

Expoziția Sandei Belciug este o expoziție - mărturisire de credință, ca o rugă în culori pentru iertarea păcatelor.

La vernisajul expoziției au luat parte un număr mare de persoane, care au ascultat, cu atenție, expunerile poetului Nicolae Băciuț, directorul Direcției Județene de Cultură Mureș, artistul Vasile Mureșan, director artistic al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, muzeograf expert, preotul Dan Fodor, protopop greco-catolic, și Ilarie Gh. Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș.

Lasă un comentariu